Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Επιδίωξη της τυραννίας είναι να πτωχεύσουν οι πολίτες

Χρυσώνει το χάπι της λαϊκής οργής η δήλωση «συμπάθειας» της Γερμανίδας καγκελαρίου και δίνει το στίγμα όσων έρχονται…

«… Επιδίωξη της τυραννίας είναι να πτωχεύσουν οι πολίτες,
αφ’ ενός για να συντηρείται με τα χρήματά τους η φρουρά του καθεστώτος

κι αφ’ ετέρου να είναι απασχολημένοι οι πολίτες και να μην τους μένει χρόνος για επιβουλές.
Σε αυτό αποβλέπει τόσο η επιβολή μεγάλων φόρων,
η απορρόφηση των περιουσιών των πολιτών,
όσο και η κατασκευή μεγάλων έργων που εξαντλούν τα δημόσια οικονομικά».
Αριστοτέλους, Πολιτικά

Του Χ.Κ. Λαζαρόπουλου
Δεν πείθουν τα κροκοδείλια δάκρυα του προσώπου που εκφράζει το στυγνό διευθυντήριο των διεθνών τοκογλύφων που λυμαίνονται τις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου στο όνομα της δήθεν δημοσιονομικής πειθαρχίας, μιας κοινότητας πολλών ταχυτήτων και μιας πολιτικής.
Η καγκελάριος της Γερμανίας κ. Άνγκελα Μέρκελ είχε το θράσος να μιλήσει στη Μπούντεσνταγκ για την Ελλάδα με προσποιητή κατανόηση.
«Ματώνει η καρδιά μου όταν βλέπω πως πολλοί άνθρωποι με μικρό εισόδημα πλήττονται και δεν μπορούν να κάνουν αλλοιώς. Κι ότι πολλοί πλούσιοι που έχουν ζήσει στην Ελλάδα μαζί με τα λεφτά τους έχουν εγκαταλείψει τη χώρα και δεν συνεισφέρουν το μερίδιό τους για τη χώρα τους», δήλωσε επί λέξει. Πού να κρατήσουν τόσο δάκρυ τόσα χαρτομάντηλα…
Η αλήθεια βρίσκεται πίσω από τις ωραιοποιημένες λέξεις της κ. Μέρκελ. Τα αόρατα πρόσωπα που διαμορφώνουν τη Νέα Τάξη πραγμάτων στην Ευρώπη και προσδοκούν ένα νέο παγκοσμιοποιημένο σκηνικό, προσαρμοσμένο σε μια άμορφη μάζα ψυχών δέσμια του μαζισμού, κάνουν καλά τη δουλειά τους.
Ακόμα και μια δήλωση συμπάθειας, ως «Ψυχολογική Επιχείρηση» μέσω των ΜΜΕ μπορεί να αλλάξει τις τάσεις και την εικόνα της κοινής γνώμης. Είναι το χάπι που χρυσώνουν οι απρόσωποι υπηρέτες των ιμπεριαλιστικών αφεντικών τους, το βαφτίζουν «πολιτική απόφαση» και το σερβίρουν όσο πιο απλά κι εύληπτα σε κοινωνίες που θέλουν να κονιορτοποιήσουν, μετατρέποντάς τις σε άμορφες μάζες.
Τι σχεδιάζει η τυραννία

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ
http://www.newsbomb.gr/