Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

Ο ΣΥΡΙΖΑ -ΕΚΜ ΠΙΕΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΑΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ Το υπουργείο υγείας προειδοποιεί: Η συγκυβέρνηση σκοτώνει!

Μας το έστειλε ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΙΕΡΙΑΣ..... Ευχαριστούμε πολύ

Με αποκλειστική ευθύνη της συγκυβέρνησης της χρεοκοπίας το εθνικό σύστημα υγείας οδηγείται, αν δεν έχει ήδη οδηγηθεί, στην κατάρρευση. Ο μεγαλύτερος ασφαλιστικός οργανισμός της χώρας, ο ΕΟΠΠΥ, έχει ουσιαστικά χρεοκοπήσει παραλύοντας την παροχή υγείας και την προμήθεια φαρμάκων από τους ασφαλισμένους. Ιατροί και Φαρμακοποιοί, συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΠΥ βρίσκονται ήδη σε κινητοποιήσεις μπροστά στον κίνδυνο να χάσουν τη δουλειά τους από τα χρέη που έχουν δημιουργήσει οι πολιτικές των περικοπών της Τρόικα και των μνημονίων.
 
Ο ελληνικός λαός βρίσκεται μπροστά σε μία ανευ προηγουμένου αδυναμία πρόσβασης στην υγεία η οποία θα οξυνθεί με τα νέα μέτρα που ετοιμάζονται αλλά και τον επανασχεδιασμό του συστήματος υγείας με κατάργηση νοσοκομείων κλπ..
 
Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ δηλώνει την αλληλεγγύη του στους επαγγελματίες υγείας (φαρμακοποιοί, γιατροί κλπ) που βρίσκονται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας, στους ασφαλισμένους που καλούνται να πληρώσουν από την τσέπη τους αυτά που θα έπρεπε να παρέχονται δωρεάν από ένα κοινωνικό κράτος. Η μόνη απάντηση είναι η ανατροπή αυτής της πολιτικής των μνημονίων και της λιτότητας. Είναι αναγκαίο αυτή τη στιγμή ένα μεγάλο ποτάμι αντίστασης να παρασύρει τις πολιτικές της φτώχειας και να αναδείξει μία νέα προοδευτική πολιτική της ανάπτυξης και της δημιουργίας.