Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

Τρόμος στα νησιά μας από… τσουνάμι λαθρομεταναστών

Μας το έστειλε το diktionews.gr..... Ευχαριστούμε πολύ

Στα όρια του πανικού βρίσκονται πλέον οι κάτοικοι των νησιών μας στο ανατολικό Αιγαίο αφού οι υπάρχουσες πληροφορίες, των οποίων κοινωνός είναι το
 diktionews.gr, κάνουν λόγο για δεκάδες χιλιάδες αλλοδαπούς οι οποίοι αναμένεται να περάσουν σε αυτά τα επόμενες ημέρες.
Οι ελληνικές αρχές ουσιαστικά είναι ανέτοιμες να αντιμετωπίσουν ένα τέτοιο... τσουνάμι αφού σε όλα ανεξαιρέτως τα νησιά δεν υπάρχει ούτε καν η στοιχειώδης υποδομή για να κρατηθούν οι λαθρομετανάστες για τις λίγες ημέρες, οι οποίες απαιτούνται για την έκδοση των απαραίτητων δικαιολογητικών.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι αυτό που συμβαίνει στη Σάμο όπου ήδη κρατούνται περισσότεροι από εκατό αλλοδαποί οι οποίοι στοιβάζονται είτε στα κρατητήρια της Αστυνομικής διεύθυνσης Σάμου είτε σε οικίσκους που υπάρχουν στο λιμάνι Βαθέος, όπου φιλοξενούνται 19 άτομα σε ελάχιστα τετραγωνικά.
Μόνο το βράδυ του Σαββάτου συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σάμου 12 άνδρες και 7 γυναίκες, υπήκοοι Αφγανιστάν, ηλικίας από 17 ως 75 ετών! Όπως κατόρθωσαν να μάθουν οι αστυνομικοί οι άνθρωποι αυτοί οι οποίοι συνόδευαν και επτά παιδιά ηλικίας από 1 έως 16 ετών, αναχώρησαν με βάρκα από τις τουρκικές ακτές και αποβιβάστηκαν πριν από 4 ημέρες σε παραλιακή περιοχή της Σάμου.