Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Το πιο μικροκαμωμένο κοριτσάκι στον κόσμο πήγε σχολείο!

Μας το έστειλε το onlycy.com/..... Ευχαριστούμε πολύ
Η Charlotte Garside από την Βρετανία είναι το πιο μικροκαμωμένο κορίτσι στον κόσμο και φέτος για πρώτη φορά πήγε σχολείο.

Αν και τόσο μικρούλα έκανε αισθητή την παρουσία της.


Το πεντάχρονο κοριτσάκι πάσχει πάσχει από «προϊστορικό νανισμό» όπως ονομάζουν οι γιατροί την ασθένειά της. Το ύψος της δεν υπερβαίνει τα 68 εκατοστά και ζυγίζει μόλις 9 κιλά!

Η μέρα που η μικρή Charlotte πήγε σχολείο έκανε ιδιαίτερα περήφανους τους γονείς της, Scott Garside and Emma Newman, που δίνουν τη δική τους μάχη να ζήσει η κόρη τους μια φυσιολογική ζωή.

Ο φόβος ακόμη και για τη ζωή της ήταν ορατός αφού με τη γέννηση της οι γιατροί προειδοποίησαν τους γονείς της ότι η μικρούλας του πιθανότατα να μην υπέρβαινε τον ένα χρόνο ζωής. Φυσικά η θέληση της για ζωή τους διέψευσε!

«Μπορεί να είναι μικροκαμωμένη, αλλά έχει ισχυρή προσωπικότητα και θέλει να κάνει όσα κάνουν οι συνομήλικοι της. Φυσικά και φοβήθηκα την πρώτη ημέρα που πήγε σχολείο μήπως την χτυπήσουν τα άλλα παιδιά, αλλά έχει το δικό της δάσκαλο που την προσέχει και δεν είναι τόσο εύθραυστη όσο νομίζετε» λέει η μητέρα της Emma.

Οι αδερφές της η 15χρονη Chloe, η 12χρονη Sabrina και η 8χρονη Sophie τονίζουν ότι η Charlotte έχει το δικό της τρόπο να κάνει αισθητή την παρουσία της. «Μπορεί να μοιάζει με κούκλα, αλλά είναι δυνατή. Της αρέσει να γκρεμίζει τα πάντα μέσα στο σπίτι και να την πετάνε στον αέρα» λέει η Chloe.

«Δεν ξέραμε αν θα μπορεί να συναναστραφεί άλλα παιδιά και πολλές φορές σκεφτήκαμε ότι μπορεί να τη χάσουμε. Αλλά συνεχίζει να μας εκπλήσσει και ανυπομονώ να δω τι θα μας φέρει ο επόμενος χρόνος» λέει η μητέρα της.