Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Ακούγεται για τη Βέροια ο Χάρι Κιούελ!!! αλλά...

....μάλλον απίθανο να καταλήξει στη Βέροια ο Κιούελ
Το... κόλπο γκρόσο με τον Σιλβέστρ δεν πέτυχε στη Βέροια, η οποία έχει ως νέο στόχο τη μεταγραφική «βόμβα» με την απόκτηση του Αυστραλού, Χάρι Κιούελ.

Στη Βέροια εξετάζουν αρκετά σοβαρά το ενδεχόμενο να κλείσουν τον 34χρονο Αυστραλό
μεσοεπιθετικό, ο οποίος πέρυσι αγωνίστηκε στην Μέλμπουρν Βίκτορι, αλλά φέτος θέλει να επιστρέψει στα ευρωπαϊκά γήπεδα.

Προ ημερών, ο Κιούελ δοκιμάστηκε από τη Στόουκ, η οποία, όμως, τελικά δεν του προσέφερε συμβόλαιο και έτσι παραμένει ελεύθερος.
Στη Βέροια εκτιμούν ότι μπορούν να καλύψουν το οικονομικό κομμάτι και κυνηγούν... ζεστά την υπόθεση.
Οι ειδικοί λένε, πάντως, ότι είναι μάλλον απίθανο ο Κιούελ να καταλήξει στη Βέροια.

Η «είδηση» ότι βρίσκεται κοντά σε συμφωνία με τη Βέροια είναι... «to good to be true». Μπορεί ο Χάρι να... μεγάλωσε (34άρης πλέον) και από πέρυσι να επαναπατρίστηκε (Αυστραλία γαρ), αλλά αυτό δεν σημαίνει κιόλας ότι είναι σε τέτοια... απόγνωση που θα πήγαινε με 150.000 ευρώ στην... εξωτική πρωτεύουσα της Ημαθίας. Όσο κι αν τον δελέασαν μιλώντας του για τα ροδάκινα, τον φασουλονταβά, τους σιροπιαστούς λουκουμάδες και το ραβανί της...

Ο Χάρι, που από το 1996 μέχρι σήμερα παραμένει εν ενεργεία διεθνής (60 ματς -18 γκολ) ακόμη και στα... ποδοσφαιρικά του γεράματα αποδίδει. Στη Βίκτορι της Μελβούρνης, όπου πήγε την περασμένη σεζόν από τη Γαλατάσαραϊ ,«μέτρησε» 28 συμμετοχές με 8 γκολ και 4 ασίστ. «Καθάρισε» μάλιστα 500.000 ευρώ, χωρίς να υπολογίζονται τα έσοδά του από τους χορηγούς, αλλά και από το ποσοστό που του έδωσαν επί των εισιτηρίων που έκοψε η ομάδα (με αυτά πλησίασε το 1 εκατομμύριο)!

Μιλάμε, άλλωστε, για τον ένα σταρ του αυστραλιανού ποδοσφαίρου, με μια 7ετία στη Λιντς, μια 5ετία στη Λίβερπουλ και μια 3ετία στην Τουρκία (οι φαν της Γαλατά τον αναπολούν, αφού ο αντικαταστάτης του, ο γνωστός μας Άλμπερτ Ριέρα, αποδείχτηκε «παλτό» παρά τα εκατομμύρια που κόστισε).

Αντιλαμβάνεστε, λοιπόν, ότι μόνο ένας... απελπισμένος Κιούελ θα πήγαινε με τις συγκεκριμένες προϋποθέσεις σε μια νεοφώτιστη, επαρχιακή ομάδα της Super League. Ας όψεται ο Έλληνας μάνατζερ που τον πρότεινε (ΚΑΙ) στη Βέροια και... διέρρεε ότι τον φέρνει στην Ελλάδα (τώρα αλλά και πριν από έναν μήνα για λογαριασμό -τότε- αθηναϊκής ομάδας)...

Σύμφωνα, πάντως, με την πιάτσα των ατζέντηδων, άνθρωπος που είχε την εξουσιοδότηση του ΠΑΟΚ (τον ήθελε ο Δώνης, ενώ ο Γεωργιάδης δεν ήταν το ίδιο ζεστός) ασχολήθηκε τον Αύγουστο με την περίπτωσή του. Για την ακρίβεια, βολιδοσκόπησε τις προθέσεις του, οικονομικές και όχι μόνο, στην προοπτική να επιστρέψει στην Ευρώπη μέσω του ελληνικού πρωταθλήματος (παλαιότερα είχε βρεθεί κοντά στη μεταγραφή του στον Ολυμπιακό).

Ο Χάρι Κιούελ, λοιπόν, ζήτησε συμβόλαιο με καθαρές αποδοχές 400.000 ευρώ, μπόνους, αλλά και εγγυητική τράπεζας ότι θα πάρει τα λεφτά του! Κατά τα άλλα, δεν είχε πρόβλημα να ξενιτευτεί ξανά, το έβλεπε και ως διέξοδο για τη σύζυγό του, που πάσχει από κατάθλιψη μετά την απώλεια του πατέρα της (και πεθερού του).


neoskosmos.com/