Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑΝΗ ΚΑΤΟΧΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΜΕΙΟΔΟΤΕΣ

Μας το έστειλε ο Βασίλειος Νουλέζας..... Ευχαριστούμε πολύ
Δεν είχαμε ανάγκη να καταφύγουμε στο τοκογλυφικό Δ.Ν.Τ, όντας μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το μνημόνιο κατατρώγει το ελληνικό κράτος.


Διαβάζω συνέχεια για την αγωνιώδη προσπάθεια των κυβερνητικών εταίρων
να διασωθεί η ασθενής ελληνική οικονομία, παρακολουθώ τις μακρές διαπραγματεύσεις να παραμείνουμε στην διακεκαυμένη Ευρωζώνη πού μας κηδεμονεύει και πρωθυπουργεύει δια των υπαλλήλων της πού μας επιβάλλουν αντίθετα με το Σύνταγμα την εσωτερική πολιτική ακόμη και στον ευαίσθητο χώρο τής παιδείας όπου αποφασίζονται περικοπές, πού δεν συμβαίνουν ακόμη και στην ασιατική Τουρκία. Η σκληροτράχηλη τρόικα παρά την διακηρυγμένη στήριξη τής κ. Μέρκελ πού εσχάτως μετέβαλε άρδην την αδιάλλακτη στάση της έναντι τής πτωχευμένης Ελλάδας, δεν πρόκειται να συντάξει θετική έκθεση για την πορεία της δημόσιας διοίκησης, την φοροδιαφυγή , την υστέρηση εσόδων, ώστε οι εταίροι μας να συναινέσουν στην προσδοκόμενη παραμονή μας στο ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα.
Όλα αυτά σημαίνουν περαιτέρω θυσίες μειώσεις μισθών και συντάξεων, εξαθλίωση, αυτοκτονίες και απόγνωση τού μέσου πολίτη πού ζει σε μία καθημαγμένη χώρα, ταπεινωμένη, αλλοτριωμένη. Δεν έχουμε ακόμη διασφαλίσει την επόμενη δόση ανάσας της ελληνικής οικονομίας, δεν μπορούμε να επαναπαυόμαστε, αν δεν πληρούμε τα κριτήρια των δανειστών μας, πού αξιολογούν τις επιδόσεις μας, φρονώ ότι υπερβάλλουν όσοι κυβερνητικοί παράγοντες μάλλον υπερφίαλα εκτιμούν εσφαλμένα ότι κερδίσαμε την εμπιστοσύνη των τροικανών και ότι τελικά τούς πείσαμε ότι θα τα καταφέρουμε Αν ακολουθούσαμε το παράδειγμα τής Ισπανίας πού αντιστέκεται , δεν εκχωρεί, διαπραγματεύεται σκληρά λόγω τής κοινωνικής έκρηξης, ενδεχομένως ερχόταν γρηγορότερα η στιγμή της εκδίωξης της τρόικας, της απελευθέρωσης τού ελληνικού λαού πού καταδυναστεύεται κυριολεκτικά, και αναμένει μέσα στον Οκτώβρη την ψήφιση σκληρών μέτρων πού θα φέρουν αναταράξεις στην κυβερνητική Συμμαχία, η συνοχή της οποίας θα δοκιμαστεί το επόμενο διάστημα ενόψει τής απειλούμενης καταψήφισης αντιλαϊκών νομοθετημάτων από αντιφρονούντες και αντιδρούντες σφόδρα διαφωνούντες με το σχέδιο εξόντωσης τού μέσου πολίτη, βουλευτές κυρίως τής ΔΗ.ΜΑΡ. και τού ΠΑ.ΣΟ.Κ., και πρέπει με την ετυμηγορία του να απομακρύνει, να εκδιώξει όσους χωρίς λαϊκή νομιμοποίηση συμβλήθηκαν νύκτωρ εξυπηρετώντας διεθνή οικονομικά συμφέροντα, με το Δ.Ν.Τ. και την Ε.Κ.Τ. ερήμην τού ελληνικού λαού πού πληρώνει τις εγκληματικές αυτές πολιτικές επιλογές και παραμερίζοντας το ελληνικό Κοινοβούλιο πού κλήθηκε να επικυρώσει προειλημμένες και γονατογραφημένες αποφάσεις υποθήκευσης τού αβέβαιου και σκοτεινού μέλλοντος μας.
Πρέπει να καταγγείλουμε την καταστροφική μνημονιακή Σύμβαση, να περιορίσουμε το δυσβάσταχτο  εξωτερικό χρέος, να ζητήσουμε οικονομική βοήθεια με ευμενέστερους όρους ακολουθώντας το παράδειγμα της υπερήφανης Ισπανίας, με επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του χρέους με χαμηλότερο επιτόκιο και να επιδιώξουμε την αγορά κρατικών ομολόγων εκμεταλλευόμενοι την στάση αλληλλεγγύης του Ντράγκι και των μεσογειακών κρατών πού πρέπει να συνασπισθούν.
βασίλης δ. Νουλέζας δικηγόρος ποινικού Δικαίου.