Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

Το μήνυμα της "κρεμάλας" στη κυβέρνηση και τι έχουν ήδη "κερδίσει" οι στρατιωτικοί

5000 αστυνομικοί,λιμενικοί και πυροσβέστες έστειλαν το πρώτο ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση
ότι η “αφωνία” απ΄ όσους επέλεξαν να φορέσουν στολή τελείωσε.

Οι κρεμάλες που είχαν στηθεί έξω από το υπουργείο Οικονομικών ήταν ενδεικτικές. 

Το κλίμα είναι εκρηκτικό στο χώρο των ΕΔ και των Σωμάτων Ασφαλείας και η κυβέρνηση -αλλά και ο κομματικός μηχανισμός της ΝΔ- έχει αρχίσει να κατανοεί το μέγεθος του κόστους που θα κληθεί να πληρώσει. Το οποίο βέβαια όποιο κι αν είναι θα είναι σαφώς μικρότερο απ΄ όσα έχουν πληρώσει στην καθημερινότητά τους οι στρατιωτικοί, οι αστυνομικοί, οι πυροσβέστες. 

Οι στρατιωτικοί ακολουθούν και καλούν και τους συναδέλφους τους από τα Σώματα Ασφαλείας να σταθούν πλάϊ τους την ερχόμενη Τετάρτη. Και αυτό θα γίνει.

Η κυβέρνηση έχει αρχίσει να ανησυχεί διαπιστώνοντας ότι το κλίμα αγανάκτησης σε δύο χώρους που παραδοσιακά θεωρούσε “δεδομένους” και “ελεγχόμενους” έχει αρχίσει να …ξεφεύγει. 

Προσπάθειες για να αμβλυνθούν οι εντονότατες αντιδράσεις γίνονται στο παρασκήνιο, από τη πλευρά του ΥΕΘΑ αλλά αποτέλεσμα δεν έχει υπάρξει .Και δεν αναμένεται να υπάρξει. Ο “εκτελεστής” του σχεδίου περικοπών Γιάννης Στουρνάρας, ήταν σαφής: 7,5% φέτος και του χρόνου άλλα 200.000.000 μείον!



Θ΄αλλάξει κάτι μία συγκέντρωση; Έχουν αλλάξει πολλά στις ΕΔ, πολύ πριν γίνει η συγκέντρωση. Η έκφραση άποψης επώνυμα -και χωρίς ίχνος κομματικής καθοδήγησης- είναι κάτι πρωτόγνωρο για το χώρο των Ελληνικών ΕΔ. Κι αυτό είναι ίσως το μεγαλύτερο κέρδος που έχει προκύψει απ΄ αυτή την δραματική κρίση.

Ασφαλώς υπάρχουν όρια που δεν πρέπει να ξεπεραστούν. Οι στρατιωτικοί μέχρι στιγμής έχουν δείξει και αποδείξει ότι έχουν απόλυτη συναίσθηση των ευθυνών τους. Καιρός είναι να το καταλάβουν και οι κυβερνώντες.


onalert.gr/