Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012

Ο Σαμαράς στη ΔΕΘ και οι εργαζόμενοι στους δρόμους

Με τη φράση «Στις μεγάλες δοκιμασίες βγαίνουν νικητές όσοι δεν φοβούνται την αλήθεια» ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, τέλεσε τα εγκαίνια της 77ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ).

Στο πλαίσιο της ομιλίας του ο κ. Σαμαράς έδωσε έμφαση στη λέξη αλήθεια και μεταξύ άλλων ανέφερε:
«Φέτος είναι μια χρονιά διαφορετική, είμαστε στο πιο κρίσιμο σημείο. Στις μεγάλες δοκιμασίες βγαίνουν νικητές όσοι δεν φοβούνται την αλήθεια. Η χώρα θα βγει από την κρίση με ανταγωνιστικότητα και εξωστρέφεια».


Στη συνέχεια της ομιλίας του, ο κ. Σαμαράς είπε ότι «η πρώτη αλήθεια που οφείλουμε όλοι να συνειδητοποιήσουμε είναι ότι η Ελλάδα βρέθηκε κοντά στην έξοδο από το ευρώ. Αυτή η προσδοκία της δραχμής παρέλυε την οικονομία μας. Το εκτός Ελλάδος λόμπι της δραχμής φάνηκε να κερδίζει τη μάχη, η Ελλάδα θα πέθαινε και θα πάθαινε πεθαίνοντας όσα καμία χώρα δεν έχει αντιμετωπίσει σε καιρό ειρήνης. Αυτό έπρεπε να το αποτρέψουμε και το κάναμε. Και για να αποτρέψουμε την καταστροφή έπρεπε να ανακτήσουμε την αξιοπιστία μας».

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι η εφαρμογή των διαρθρωτικών αλλαγών και η περικοπή του ελλείμματος είναι βήματα για την ανάκτηση της αξιοπιστίας και αναγνώρισε ότι πολλές από τις περικοπές είναι επώδυνες. Επανέλαβε ότι είναι τα τελευταία μέτρα που λαμβάνονται και ότι οι περικοπές είναι προσωρινές.

«Μόλις ανακοπεί η πτωτική πορεία θα αποκαταστήσουμε τις αδικίες, των χαμηλοσυνταξιούχων, αλλά και των ενστόλων» συμπλήρωσε.

Παρακολουθήστε την ομιλία του πρωθυπουργού

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ

zougla.gr