Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

Πρώην τρομοκράτης....νυν ολυμπιονίκης!

Μας το έστειλε μία φίλη..... Ευχαριστούμε πολύ

Μία απίθανη ιστορία, από αυτές που μόνο ο χώρος του αθλητισμού μπορεί να προσφέρει, κρύβεται πίσω από τον παραολυμπιονίκη Σεμπαστιάν Ροντρίγκεθ Βελόσο, ο οποίος είχε καταδικαστεί σε 84 χρόνια φυλάκισης ως τρομοκράτης!

Ο 55χρονος Ισπανός που... κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στα 50μ. ελεύθερο στους Αγώνες του Λονδίνου, υπήρξε μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης «Grapo» και το 1984 είχε καταδικαστεί σε 84 χρόνια φυλάκισης για τη δολοφονία ενός επιχειρηματία, αλλά και τη συμμετοχή του σε βομβιστικές επιθέσεις!

Στη διάρκεια της κάθειρξής του ωστόσο, ο Βελόσο προχώρησε σε απεργία πείνας για 432 ημέρες, με συνέπεια να υποστούν βλάβες αρκετά ζωτικά του όργανα και να μείνει παράλυτος από τη μέση και κάτω, με τους υπεύθυνους των φυλακών να τον κρατάνε στη ζωή, δίνοντάς του τροφή με το ζόρι.

Το 1996 έτσι αποφυλακίστηκε πρόωρα λόγω της κατάστασης της υγείας του, βρίσκοντας διέξοδο στην κολύμβηση, για να κατακτήσει αργότερα 13 μετάλλια στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ, της Αθήνας, του Πεκίνου και πλέον του Λονδίνου.

«Όσα έγιναν δεν μπορούν να διαγραφούν, όμως έμαθα πολλά και θέλω ο κόσμος να με θυμάται για τις επιτυχίες μου ως αθλητή κι όχι για το παρελθόν μου», δηλώνει χαρακτηριστικά ο Βελόσο, ο οποίος είναι πλέον πατέρας μιας 19χρονης, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως το 2007 η ισπανική κυβέρνηση του έδωσε χάρη, προκαλώντας την αντίδραση των συγγενών του ανθρώπου που είχε δολοφονήσει...


Τμημα ειδήσεων defencenet.gr