Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

Η Μάχη της Κρήτης στο Χόλιγουντ μέσω… Νέας Ζηλανδίας


Η αυτοθυσία του κρητικού λαού στη Μάχη της Κρήτης και η συγκλονιστική ιστορία του Νεοζηλανδού στρατιώτη Ντάντλεϊ Πέρκινς θα ζωντανέψουν στη μεγάλη οθόνη με την
κινηματογραφική μεταφορά του βιβλίου που είχε γράψει ο Μάρι Ελιοτ στη δεκαετία του '80 με τίτλο «The Straggler».
Η ομώνυμη ταινία θα είναι μια κινηματογραφική παραγωγή συνολικού κόστους 6 εκατομμυρίων δολαρίων, με κεντρικό θέμα τον Πέρκινς, ο οποίος πολέμησε στην Κρήτη, συνελήφθη από τους ναζί, δραπέτευσε, έζησε στα κρητικά βουνά επί ένα χρόνο και στη συνέχεια διέφυγε στη Μέση Ανατολή.
Εντυπωσιασμένος από την αυτοθυσία των Κρητικών ο Πέρκινς επέστρεψε στην Κρήτη, επικεφαλής των ειδικών βρετανικών δυνάμεων, και ανέλαβε επικεφαλής των ανταρτών στη δυτική Κρήτη πολεμώντας τους κατακτητές. Το 1944 έπεσε στα χέρια των Γερμανών και τον εκτέλεσαν, μένοντας στην ιστορία της νήσου ως «Βασίλης, το λιοντάρι της Κρήτης».
Η ταινία, ωστόσο, είναι πιθανόν να μη γυριστεί στην Κρήτη, αλλά στην Αλεξάνδρεια της Νέας Ζηλανδίας, που έχει πολλές ομοιότητες, πάντα όμως με την πολύτιμη συμβολή της ομογένειας στην παραγωγή της.
Η παρουσίαση του φιλόδοξου αυτού κινηματογραφικού project έγινε στη Μελβούρνη, παρουσία πολιτικών, παραγόντων της ομογένειας, καλλιτεχνών και επιχειρηματιών.


http://diktionews.gr/topnews/2889-2012-09-08-17-53-18