Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

Πολιτικές αντιδράσεις στις επιθέσεις της Χρυσής Αυγής - η απάντηση του κόμματος

Στο Μεσολόγγι πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα νέα επίθεση, με επικεφαλής τον βουλευτή Κώστα Μπαρμπαρούση.
Έντονη είναι η αντίδραση πολιτικών κομμάτων στις επιθέσεις της Χρυσής Αυγής σε βάρος αλλοδαπών μικροπωλητών σε πανηγύρια και λαϊκές αγορές στη χώρα.

Ευθύνες στην κυβέρνηση, την Αστυνομία, αλλά και προσωπικά στον υπουργό Δημόσιας Τάξης
επιρρίπτει οΣΥΡΙΖΑ για την επίθεση της Χρυσής Αυγής εναντίον των μικροπωλητών.

Στην ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι πρόκειται για άλλο ένα επεισόδιο στα όσα άκρως προκλητικά και επικίνδυνα για τη δημοκρατία μας έχουμε δει τις τελευταίες ημέρες εκ μέρους της Χρυσής Αυγής, ενώ θεωρεί προφανές ότι «επιχειρείται να εμπεδωθεί κλίμα φασιστικής τρομοκρατίας».

Για πράξεις παρανόμων κάνει λόγο το ΠΑΣΟΚ και κάλεσε τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, Νίκο Δένδια, να αφήσει τα μεγάλα λόγια και να επιβάλει την τάξη. Η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Φώφη Γεννηματά, τόνισε ότι η παρανομία δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται με παρανομία και βία. Όποιος πολίτης υπερασπίζεται τέτοιες τακτικές θα πρέπει να γνωρίζει ότι απλά περιμένει να έρθει και η σειρά του, να γίνει και αυτός θύμα της τρομοκρατίας των ''ταγμάτων εφόδου'' της Χρυσής Αυγής, τόνισε η κ. Γεννηματά.


Από την πλευρά του, το ΚΚΕ κάλεσε το λαό να μην ανεχθεί τη δημαγωγική δράση της Χρυσής Αυγής. «Η κυβέρνηση, που στα λόγια καταδικάζει τα 'τάγματα εφόδου', έχει την ευθύνη για αυτά τα διαρκώς αυξανόμενα φασιστικά κρούσματα με διάφορα θύματα και πρέπει να πάρει άμεσα μέτρα», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Να σημειωθεί ότι νωρίτερα σήμερα πραγματοποιήθηκε νέα επίθεση στο Μεσολόγγι, με επικεφαλής τον βουλευτή Κώστα Μπαρμπαρούση.

Η απάντηση της Χρυσής Αυγής


Διαβάστε τη συνέχεια εδώ

skai.gr