Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Τι καιρό θα κάνει τον χειμώνα που έρχεται!

Μας το έστειλε το diktionews.gr..... Ευχαριστούμε πολύ

Μπορεί όλοι να φοβόμαστε τον επερχόμενο χειμώνα έχοντας στο μυαλό μας και τα χρήματα που θα απαιτηθούν για να κρατήσουμε ζεστά τα σπίτια μας, όμως φαίνεται ότι ο Θεός αγαπάει τους Ελληνες!

Σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε το diktionews.gr μιλώντας με έγκριτους μετεωρολόγους οι
οποίοι έχουν στα χέρια τους τα λεγόμενα μοντέλα μακράς διάρκειας για τον καιρό των επόμενων τριών μηνών, δηλαδή Οκτώβριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά λοιπόν οι θερμοκρασίες θα είναι μεγαλύτερες από τον μέσο όρο της εποχής αυτής και διόλου απίθανο να μην χρειαστούμε θέρμανση σχεδόν καθόλου. Βέβαια οι μετεωρολόγοι δεν είναι σε θέση να προεξοφλήσουν κατά 100% την μετεωρολογική εξέλιξη για το τελευταίο τρίμηνο του 2012 όμως «κατά 'κει πάνε τα πράγματα» όπως χαρακτηριστικά παρατήρησαν στο diktionews.gr.

Για το τι θα γίνει όμως από την 1η Ιανουαρίου 2013 και μετά δεν είναι κανείς σε θέση να γνωρίζει αφού τα μοντέλα μακράς διάρκειας του καιρού δεν είναι σε θέση να «μιλήσουν για τις αρχές του 2013 από τώρα.

Είναι πάντως ενθαρρυντικό – σε ό,τι αφορά τα έξοδα θέρμανσης – το γεγονός ότι προβλέπεται ήπιος χειμώνας. Βέβαια από την άλλη πλευρά η ενδεχόμενη έλλειψη χιονιών θα δημιουργήσει άλλα προβλήματα στα νερά της χώρας και κατ' επέκταση στις καλλιέργειες.

Όμως «το μη χείρον, βέλτιστον»!