Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Ο δημοτικός σύμβουλος Α. Μάντζιος στον αγιασμό των σχολείων του Κορινού

Μας το έστειλε ο Αντώνης Μάντζιος..... Ευχαριστούμε πολύ
 Στον αγιασμό, με την ευκαιρία της νέας σχολικής χρονιάς, του Δημοτικού Σχολείου Κορινού και του Γυμνασίου –Λυκείου Κορινού παραβρέθηκε ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της
Πρωτοβουλίας Πολιτών για την Αλλαγή στο Δήμο Κατερίνης Αντώνης  Μάντζιος.
    Στον σύντομο χαιρετισμό του στο Δημοτικό Σχολείο Κορινού αφού ευχήθηκε καλή χρονιά σε μαθητές και δασκάλους κάλεσε τους γονείς και τους δασκάλους από κοινού να αγωνιστούν για την υπεράσπιση του δημόσιου και δωρεάν σχολείου. Επίσης τους κάλεσε σε  αγώνα και αλληλεγγύη εν όψει της οικονομικής κρίσης και των μέτρων της κυβέρνησης μέτρα  που αφορούν τόσο τα εισοδήματα όσο και τις πιστώσεις για την Παιδεία.
      Σε συζητήσεις με το εκπαιδευτικό προσωπικό υποσχέθηκε κάθε προσπάθεια εκ μέρους του συνδυασμού για την προσθήκη επί τέλους των έξι αιθουσών στο Νέο Δημοτικό Σχολείο με χρήματα που υπάρχουν από το 2005.
Τέλος στο Λύκειο Κορινού του δόθηκε η ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις με τους καθηγητές και τον Διευθυντή για την λειτουργία του Λυκείου που εφέτος λειτουργεί με δύο τάξεις( Α΄ και  Β΄) και υποστήριξε το δίκαιο αίτημά τους για χωριστές τουαλέτες για τους μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου και για την ανάγκη εξεύρεσης χώρου για την εγκατάσταση και της Γ΄ τάξης του χρόνου. Παράλληλα κοινή ήταν η πεποίθηση για την υπερπροσπάθεια που πρέπει να καταβάλλουν οι καθηγητές, ανεξάρτητα των προβλημάτων που τους φορτώνουν τα μνημονιακά μέτρα,  ώστε οι μαθητές να μπορούν ανεπηρέαστοι και με αισιοδοξία να δίνουν τη μάχη για την κατάκτηση της γνώσης.

Κατερίνη 11/9/2012