Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Δημήτρης Λακασάς: Eίναι ανάγκη να ξεκινήσει άμεσα η παροχή των νέων υπηρεσιών VDSL στις επιχειρήσεις

Μας το έστειλε ο ΣΕΒΕ..... Ευχαριστούμε πολύ

Ικανοποίηση ΣΕΒΕ για έγκριση ΕΕΤΤ στη διάθεση λιανικών υπηρεσιών και προϊόντων VDSL στην ελληνική αγορά εκ μέρους του ΟΤΕ
  
Την ικανοποίησή του για την, υπό όρους, διάθεση, για ένα εξάμηνο, λιανικών
υπηρεσιών και προϊόντων VDSL στην ελληνική αγορά εκ μέρους του ΟΤΕ μετά τη σχετική έγκριση της Εθνικής Αρχής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (EETT) εκφράζει με σημερινή επιστολή του στον Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Κωστή Χατζηδάκη ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος. Η επιστολή κοινοποιείται στον Γενικό Γραμματέα Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων  κ. Μενέλαο Δασκαλάκη, στον Πρόεδρτης ΕΕΤΤ κ. Λεωνιδα Κανέλλο και στον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΤΕ κ. Μιχάλη Τσαμάζ. Η απόφαση αυτή είναι σημαντική, διότι ανοίγει το δρόμο για την προσφορά των εν λόγω υπηρεσιών στις ελληνικές επιχειρήσεις και όχι μόνο.

Στην επιστολή ο Πρόεδρος του ΣΕΒΕ κ. Δημήτρης Λακασάς επισημαίνει ότι σε μια περίοδο που η τεχνολογία, η ηλεκτρονική επικοινωνία, το διαδίκτυο και οι ευρυζωνικές υπηρεσίες αποτελούν αναγκαία μέσα για τις εξωστρεφείς – και όχι μόνο – επιχειρήσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν το διεθνή ανταγωνισμό με όρους άνισους σε σχέση με τους ανταγωνιστές τους σε άλλες χώρες, επιβάλλεται η ισόρροπη ανάπτυξη των ηλεκτρονικών επικοινωνιών για την απρόσκοπτη λειτουργία των επιχειρήσεων.

Σήμερα, δυστυχώς, υπάρχει ψηφιακό χάσμα, το οποίο πρέπει να γεφυρωθεί άμεσα, για να αμβλυνθούν οι οικονομικές και κοινωνικές ανισότητες που παρατηρούνται τόσο με τις άλλες χώρες όσο και εντός της Ελλάδας, μεταξύ διαφόρων περιοχών.

Υφίστανται προβλήματα τόσο στην ταχύτητα όσο και στην ποιότητα των τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών για τις εξωστρεφείς επιχειρήσεις που έχουν σημαντικές ανάγκες υψηλής τεχνολογίας. Το πρόβλημα μάλιστα γίνεται ακόμη πιο δύσκολο στην περιφέρεια, δεδομένου ότι οι γραμμές είναι εναέριες και με το παραμικρό φύσημα ή κάποια κακοκαιρία, η ποιότητα των τηλεπικοινωνιών γίνεται ακόμη χειρότερη.

Ο ΣΕΒΕ εκφράζει την ικανοποίησή του, διότι δόθηκε έγκριση της ΕΕΕΤ να προχωρήσει η εφαρμογή της τεχνολογίας VDSL – διασφαλισμένης σε κάθε περίπτωση της δυνατότητας όλων των εναλλακτικών παρόχων να προσφέρουν ισότιμα αντίστοιχες υπηρεσίες προς τους καταναλωτές - καθώς ο ΟΤΕ διέθετε ήδη τον απαραίτητο μηχανολογικό εξοπλισμό, χωρίς όμως να τον έχει θέσει σε εφαρμογή αναμένοντας την εν λόγω έγκριση. Η συγκεκριμένη τεχνολογία θα δώσει τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να απολαμβάνουν ταχύτητες τηλεπικοινωνιών της τάξης των 30-50 Μbps.
Ο ΣΕΒΕ επισημαίνει την ανάγκη να ξεκινήσει άμεσα η παροχή των νέων υπηρεσιών στις επιχειρήσεις χωρίς καμία περαιτέρω καθυστέρηση.

Κλείνοντας, ο κ. Λακασάς αναφέρεται και στην ανάγκη να προχωρήσει στην χώρα μας και η εφαρμογή των οπτικών ινών για οικιακή και κυρίως για επαγγελματική χρήση, καταθέτοντας το αίτημα η σχετική δαπάνη να ενταχθεί στις επιλέξιμες δαπάνες  χρηματοδοτικών μέσων για τις επιχειρήσεις (επενδυτικός νόμος, προγράμματα ΕΣΠΑ).