Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Ηρακλής, Ολυμπιακός Βόλου και Καβάλα οριστικά στη Football League


Με 21 ομάδες θα ξεκινήσει στις 30 Σεπτεμβρίου το πρωτάθλημα της Football League μετά από την απόφαση της Ένωσης Β' και Γ' Εθνικής να δεχτεί τους Ηρακλή, Ολυμπιακό Βόλου και Καβάλα.
Η ΕΠΟ είχε ανάψει το "πράσινο" φως στις τρεις ομάδες και η Ένωση Β' και Γ' Εθνικής μετά από μία
επεισοδιακή συνεδρίαση αποφάσισε να δεχτεί τον Ολυμπιακό Βόλου, τον Ηρακλή και την Καβάλα στη Football League.

Έτσι το νέο πρωτάθλημα που θα ξεκινήσει με μία εβδομάδα καθυστέρηση, στις 30 Σπετεμβρίου, θα έχει 21 ομάδες και όπως αναφέρει η ανακοίνωση, τέσσερις θα ανέβουν στη Σούπερ Λίγκα.

Η ανακοίνωση της Ένωσης Β' και Γ' Εθνικής:

"Σε εκτέλεση της από 12/09/2012 απόφασης της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, το Διοικητικό Συμβούλιο της Football League ΟΠΑΠ-Football League 2 ΟΠΑΠ ενέταξε τις ομάδες ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ, ΚΑΒΑΛΑ και ΗΡΑΚΛΗ στο πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής κατηγορίας, τροποποιώντας την Προκήρυξη Πρωταθλήματος της αγωνιστικής περιόδου 2012-2013, εις τρόπον ώστε το πρωτάθλημα να διεξαχθεί με 21 ομάδες και στο τέλος του πρωταθλήματος να προβιβασθούν στη Super League τέσσερις (4) ΠΑΕ.

Η κλήρωση του πρωταθλήματος αναβάλλεται για τις 18/09/2012. Η έναρξη του πρωταθλήματος μετατίθεται για τις 30/09/2012, υπό την προϋπόθεση ότι θα επιλυθούν-διευθετηθούν τα αγωνιστικά και οικονομικά θέματα που αντιμετωπίζουν οι ΠΑΕ και τα ΤΑΠ της Β΄ και Γ΄ Εθνικής κατηγορίας.

Το Δ.Σ. καταδικάζει την ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ, θεωρώντας την απαράδεκτη, ιδίως ως προς τη μομφή που απέδωσε στον Πρόεδρο της Football League κ. Σ. Καλογιάννη, τον οποίο περιβάλλουμε με απόλυτη εμπιστοσύνη, τόσο ως πρόεδρο της Football League αλλά και ως άνθρωπο."

Η συνεδρίαση είχε ένταση ενώ πολλές ομάδες αντέδρασαν και αναμένεται να προχωρήσουν σε προσφυγές για την ένταξη των τριών ομάδων. Η Παναχαϊκή μάλιστα κατέθρσε πρόταση μομφής κατά του Σπύρου Καλογιάννη.

"Η ΠΑΕ Παναχαϊκή μετά την απάντηση της ΕΠΟ, όπου χρησιμοποιείτε ο νομικός όρος «ζητά», που έχει τη νομική σημασία ότι η ΕΠΟ κάνει αίτηση, θεωρεί ότι το θέμα έληξε και οποιαδήποτε άλλη ενέργεια είναι παράνομη. Αν η ΕΠΟ είχε αποφασίσει να ενταχθούν οι ομάδες δεν θα είχε χρησιμοποιήσει τον όρο «ζητά», αλλά θα χρησιμοποιούσε τον όρο «διατάσει, ή εντέλλεστε. Οποιαδήποτε άλλη προσέγγιση του θέματος είναι παράνομη και κακώς ο κύριος Καλογιάννης παρανομεί.

Η συμπεριφορά του κυρίου Καλογιάννη είναι παράνομη και εκ του πονηρού, εξ αρχής, προσπαθεί να παραπλανήσει το διοικητικό συμβούλιο Συνεχίζει να εκτελεί εντολές του Μπέου και του Τσακογιάννη που έστηναν παιχνίδια επί προεδρίας του, δυσφημώντας το πρωτάθλημα της Football League.

Για αυτό το λόγο καταθέτουμε εναντίον του πρόταση μομφής και θα προσφύγουμε στα πολιτικά και ποινικά δικαστήρια. Πρέπει επιτέλους να πάψουν να αποφασίζουν για το ποδόσφαιρο οι υπόδικοι για κακουργήματα και αυτοί που συνεργάζονται και διορίζουν επίορκους αθλητικούς δικαστές που δεν έβλεπαν και δεν άκουγαν τίποτε για τα στημένα. Ζητούμε να γίνει η κλήρωση με 18 σωματεία σήμερα.

Δημήτρης Καλογριάς
Αντιπρόεδρος ΠΑΕ Παναχαϊκής."


http://www.newsit.gr/