Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Κατσικόπουλος: Στη διάθεση του Υπουργού η παραίτησή μου-Τι είπε για τους "μαϊμού" τυφλούς (video)

Μας το έστειλε το attacktv.gr/..... Ευχαριστούμε πολύ
Στη διάθεση του Υπουργού Υγείας, Ανδρέα Λυκουρέντζου, από την ημέρα που ανέλαβε η νέα πολιτική ηγεσία βρίσκεται η παραίτησή του, τόνισε ο διοικητής της
6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Δημήτρης Κατσικόπουλος, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε την Πέμπτη, με αφορμή την εντολή για πειθαρχική δίωξη που άσκησε ο Υπουργός κατά του ίδιου, του Διοικητή του Νοσοκομείου Ζακύνθου και του γιατρού που διενήργησε την ΕΔΕ για την υπόθεση των εκατοντάδων "μαϊμού" επιδομάτων τυφλότητας στο νησί.
Ο κ. Κατσικόπουλος υπεραμύνθηκε των χειρισμών του και απέδωσε τις καθυστερήσεις στο δυσκίνητο γραφειοκρατικό σύστημα.
Χαρακτήρισε δε την προαναφερθείσα εντολή του κ. Λυκουρέντζος, ως «κίνηση εκτόνωσης της κατάστασης», επισημαίνοντας ότι τα προβλήματα δεν αντιμετωπίζονται με αυτό τον τρόπο και μίλησε για "βεβιασμένες κινήσεις".
Όπως είπε ο κ. Κατσικόπουλος, μόλις δρομολογήσει μια σειρά υποθέσεων, που είναι ανοιχτές, θα παραιτηθεί.

Επιμένει στην ορθότητα της κίνησής του ο Λυκουρέντζος
Από την πλευρά του, ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λυκουρέντζος, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Σκάι, υπεραμύνθηκε της απόφασής του να προχωρήσει σε πειθαρχικές διώξεις εναντίον των αρμόδιων υπηρεσιακών παραγόντων, λέγοντας χαρακτηριστικά: "Οφείλω να τηρώ τις διαδικασίες. Από την ώρα κατά την οποία φτάσαμε μετά από τόσους μήνες να μην έχουν εκτελέσει πλήρως τα καθήκοντά τους τα αρμόδια υπηρεσιακά πρόσωπα, εγώ οφείλω να πράξω αυτό το οποίο μου ορίζει ο νόμος. Παρήλθε μεγάλο χρονικό διάστημα, η κοινή γνώμη παρακολουθεί τις εξελίξεις, διαπιστώνει η κάθε Ελληνίδα και ο κάθε Έλληνας ότι αυτή η υπόθεση τόσον καιρό τελεί υπό καθεστώς ατιμωρησίας και ο Υπουργός, αφού έφτασε η υπόθεση στο γραφείο του, υπέγραψε τα δέοντα. Αυτό είχα υποχρέωση εκ του νόμου να κάνω και αυτό έπραξα".
Και ο κ. Λυκουρέντζος συνέχισε: "Ό,τι ορίζει ο νόμος σάς βεβαιώνω ότι θα εφαρμοστεί πλήρως. Και είμαι βέβαιος ότι κάθε συνάδελφος Υπουργός στη θέση μου κατά τον ίδιο τρόπο λειτουργεί. Δεν υπάρχουν αποκλίσεις από τα οριζόμενα από το νόμο. Είναι τόσο τυπική η διαδικασία, ούτως ώστε κανείς δεν μπορεί να αποκλίνει.  Εγώ εκ προοιμίου δεν θεωρώ κανέναν ένοχο και κανέναν αθώο, δεν είναι η δουλειά μου. Η δουλειά του Υπουργού είναι, αφού φτάσει η υπόθεση και έφτασε με πολύ μεγάλη καθυστέρηση στο γραφείο μου, να εκπληρώσει τα οριζόμενα από το νόμο".


Πώς θα γίνει η επιστροφή
Στο μεταξύ, τα χρήματα που εισέπρατταν επί σειρά ετών παράνομα, κάνοντας τους τυφλούς, θα κληθούν να επιστρέψουν οι δεκάδες "μαϊμού" τυφλοί της Ζακύνθου. Πώς θα γίνει η διαδικασία;
Τα συναρμόδια Υπουργεία Υγείας και Εργασίας, σε συνεννόηση με την ελληνική Δικαιοσύνη  και τις οικονομικές υπηρεσίες, αναμένεται να ξεκινήσουν διαδικασία είσπραξης όλων των χρημάτων από τα επιδόματα που είχαν λάβει παράνομα τα τελευταία 20 χρόνια. Τα χρήματα, με βάσει τον ισχύοντα νόμο, αναμένεται να επιστραφούν με τον προβλεπόμενο τόκο. Για όσους δεν προσέλθουν τα χρήματα θα γίνουν απαιτητά μέσω της Εφορίας.
Ερωτηθείς σχετικά με το τι θα γίνουν τα χρήματα που εισπράττονταν παράνομα τα τελευταία 20 χρόνια, ο κ. Λυκουρέντζος επεσήμανε: "Εδώ είναι αρμοδιότητες κι άλλων συναρμοδίων υπουργών, όπως οι υποθέσεις αυτές εμένα μου έρχονται από το Υπουργείο Εργασίας σε σχέση με τους ελέγχους οι οποίοι πραγματοποιούνται. Θα συνεργαστούμε και με το Υπουργείο Οικονομικών, για να δούμε ποιες είναι οι προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες και σας βεβαιώνω ότι και αυτές θα τηρηθούν".