Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Οκτώβριος 2012: Η φθινοπωρινή γοητεία της Ελλάδας!

Μας το έστειλε το Visit Greece..... Ευχαριστούμε πολύ

Ανακαλύψτε τη φθινοπωρινή γοητεία της Ελλάδας!

Το φθινόπωρο στην Ελλάδα αποτελεί στην ουσία προέκταση του καλοκαιριού. Είναι η εποχή, όπου η γοητεία του μεταίχμιου μας γνέφει προκλητικά για ολιγοήμερες αποδράσεις κοντά στη φύση, σε
ιστορικές πόλεις, σε γραφικούς παραθαλάσσιους  οικισμούς και λιμάνια… Οι επιλογές σας αμέτρητες και σίγουρα θα σας ανταμείψουν. Αυτό το φθινόπωρο  η Ομάδα του Visit Greece σας προτείνει:

Μια περιήγηση στη γοητεία της Μεσαιωνικής Ρόδου. Με ξεναγό μας τους Ιωαννίτες Ιππότες θα περιδιαβούμε τους γοτθικούς πύργους, το Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου και τα σημαντικότερα μνημεία του αρχιτεκτονικού συγκροτήματος της ιπποτικής Ρόδου που έχει χαρακτηριστεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Μια επίσκεψη στη Μεγαλόνησο, όπου θα ανακαλύψουμε τη μυστική συνταγή της απόσταξης της κρητικής ρακής και θα βιώσουμε την όλη ιεροτελεστία αλλά και το τρικούβερτο γλέντι που στήνουν οι ντόπιοι προς τιμήν του εθνικού τους ποτού.

Μια συγκλονιστική εμπειρία κάνοντας rafting στα υδάτινα μονοπάτια της Ελλάδας με την υπέροχη φύση και την αδρεναλίνη να σας κόβουν την ανάσα.

Ένα όμορφο φθινοπωρινό οδοιπορικό στην ιστορική Ναύπακτο με τα βενετσιάνικα στολίδια της και στην πόλη των καραβοκύρηδων, το Γαλαξίδι.

Η ομάδα του Visit Greece


Με ξεναγούς τους Ιππότες…



Η Ρόδος, αυτό το πανέμορφο στολίδι της Μεσογείου, κρύβει στη καρδιά της μια μακραίωνη ιστορία∙ ένα μαγικό παρελθόν γεμάτο αναπάντεχες εκπλήξεις και γοητευτικά ξαφνιάσματα. Ας γίνουμε για λίγο ταξιδιώτες του χρόνου και ας περιηγηθούμε στη Μεσαιωνική πόλη με ξεναγούς τους μοναχούς μαχητές της Ιερουσαλήμ, τους Ιωαννίτες Ιππότες!


Ξέρετε πώς φτιάχνεται η κρητική ρακή;


Κάθε φθινόπωρο, η παραγωγή της ρακής, του αγαπημένου ποτού των Κρητικών, είναι μεγάλη γιορτή για όλο το νησί, που σείεται κυριολεκτικά από γλέντια και χορούς. Είναι μια πανάρχαια παραδοσιακή ιεροτελεστία που μπορείτε να τη μοιραστείτε μαζί τους.

Μάθετε πώς…




Top προορισμοί για rafting στην Ελλάδα!



Γιλέκο, κράνος, κουπί στο χέρι, θέση στη βάρκα και… φύγαμε για μια μοναδική εμπειρία στα υδάτινα μονοπάτια της ελληνικής φύσης! Ιδανικό μέσο για να βρεθείτε σε μέρη μοναδικής ομορφιάς, που διαφορετικά δε θα μπορούσατε να προσεγγίσετε, το rafting αποτελεί ιδανικό συνδυασμό δράσης και επαφής με τη φύση.
Φύγαμε...



Φθινοπωρινές διαδρομές σε Ναύπακτο & Γαλαξίδι 


Ο ήλιος ακόμη στα «πάνω του» παιχνιδίζει με τα σύννεφα, βάφοντας τα ήρεμα νερά της θάλασσας  με ασημένιες ανταύγιες∙ στο σκηνικό της φύσης  κυριαρχούν οι πυρόξανθες εκρήξεις των χρωμάτων. Ένα δροσερό φθινοπωρινό αεράκι μας ταξιδεύει στις ξακουστές παράκτιες πόλεις του Κορινθιακού κόλπου.





"Pin" στο ελληνικό φθινόπωρο!

Ταξιδέψτε στις ομορφιές της ελληνικής φύσης και αφεθείτε στις γήινες αποχρώσεις των τοπίων της, που σιγά σιγά μεταμορφώνονται με το ημερολόγιο να δείχνει πια φθινόπωρο!
Μέσα από τις φωτογραφίες του Visit Greece στο Pinterest ανακαλύψτε γιατί αυτή η εποχή είναι ιδανική για να γνωρίσετε τον διαφορετικό χαρακτήρα της!
Μια εικόνα, χίλιες λέξεις...