Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Ως ένδειξη διαμαρτυρίας το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος ανέστειλε την λειτουργία του

Μας το έστειλε η cristina..... Ευχαριστούμε πολύ

Αγαπητοί Συνάδελφοι και Συμπολίτες,
Ζητούμε ειλικρινά συγγνώμη για την ταλαιπωρία και τις καθυστερήσεις που συνεπάγεται η αναστολή λειτουργίας του ΤΕΕ. Σύμφωνα με τον ιδρυτικό του Νόμο, το ΤΕΕ «μεριμνά για την
απασχόληση, την κοινωνική ασφάλιση, την προαγωγή και προστασία του κύρους των Μελών του».
Εδώ και χρόνια με την εφαρμογή διάφορων πολιτικών και με δικές μας ευθύνες το κύρος των Μηχανικών και των Επιστημόνων έχει πληγεί. Σήμερα με την εφαρμογή της κυβερνητικής πολιτικής διακυβεύεται η αξιοπρέπειά μας, η ύπαρξή μας, το μέλλον μας, ενώ έχει ακυρωθεί το Κράτος Δικαίου, το Σύνταγμα και η Εθνική μας Κυριαρχία.
Παρακαλούμε και προτείνουμε για τις διαμαρτυρίες μας, αποτέλεσμα της αναστολής λειτουργίας του ΤΕΕ, να απευθυνόμαστε όλοι στο Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας: Σταδίου 29, Αθήνα (τηλέφωνα: 2131516649, 651 & 2105295248), διεκδικώντας:
1. Τη μείωση των παγίων ασφαλιστικών εισφορών και την αύξηση των αναλογικών εισφορών του Ταμείου, με ένταξη όλων των έργων παραχώρησης, αντί της αύξησης που επιβάλλει
2. Την κάλυψη της ανεργίας των μηχανικών
3. Τη μη ένταξή μας στον ΕΟΠΥΥ και
4. Την αναπλήρωση της κλοπής των αποθεματικών μας από τη Τράπεζα της Ελλάδος

Ο Πρόεδρος
Χρήστος Σπίρτζης


Αθήνα, 8 Οκτωβρίου 2012 
Αγαπητοί Συνάδελφοι,
Ξεκινάμε σήμερα έναν από τους πιο κρίσιμους αγώνες του Κλάδου μας, από την ίδρυση του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, πριν 89 χρόνια.
Έναν αγώνα με κριτήρια το δίκαιο, τον άνθρωπο, τη Χώρα, τα παιδιά μας. Με αιτήματα
 τον σεβασμό στην ανθρώπινη αξιοπρέπειά μας,
 τον σεβασμό στο Σύνταγμα, στους Θεσμούς και στη Δημοκρατία,
 τον σεβασμό στο δικαίωμα της εργασίας, της πρόνοιας, της εθνικής κυριαρχίας
Έναν αγώνα ενάντια στην πολιτική και στο τρίτο συντονισμένο Σχέδιο συνολικής επίθεσης στους Διπλωματούχους Μηχανικούς και σε όλους τους θεσμούς και τους Φορείς που εμπλέκονται, είτε αφορά το ασφαλιστικό και τις αυξήσεις που επιβάλλει το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης είτε αφορά τη συνέχιση της κλοπής των αποθεματικών του ΕΤΑΑ από την Τράπεζα της Ελλάδος είτε την ένταξη στον ΕΟΠΥΥ είτε την μη είσπραξη των επιδομάτων ανεργίας είτε το νέο άθλιο Φορολογικό και τον ενιαίο άδικο συντελεστή 35% είτε τις χαμηλές αμοιβές σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα είτε την αθλιότητα της μη προώθησης του ΕΣΠΑ, των βαλτωμένων έργων, του μηδενικού ΠΔΕ, του βαλτωμένου Κτηματολογίου.
Συνάδελφοι,
Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας αναστέλλει τις λειτουργίες του, για να παλέψει για την αξιοπρέπειά μας, για τη ζωή μας.
Θα είναι ένας αγώνας δύσκολος και μακρύς, αλλά ένας αγώνας τίμιος και δίκαιος.
Σε αυτόν τον αγώνα πρέπει όλοι μαζί να συμμετέχουμε.
Πρέπει όλοι να απέχουμε από τις δραστηριότητες μας στα γραφεία μας, τις Πολεοδομίες, τις Τεχνικές Υπηρεσίες, τις δημόσιες έως σήμερα επιχειρήσεις, τα Υπουργεία, τις Επιτροπές, τα Συμβούλια.
Πρέπει όλοι να συμμετέχουμε στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και τις απεργίες ή τις στάσεις εργασίας των συνδικαλιστικών Φορέων των Μηχανικών.
Πρέπει να περιφρουρήσουμε τον δίκαιο αγώνα μας για τα παιδιά μας και για τη Χώρα.
Γνωρίζουμε ότι με τη στάση μας, έως σήμερα, έχει αρχίσει το Σχέδιο Κατάργησης του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας και του θεσμικού του Ρόλου.
Αθήνα, 8 Οκτωβρίου 2012
page1image17936
Γνωρίζουμε τη λάσπη που θα επιχειρήσουν μέσα και έξω από τον Κλάδο μας.
Θα δώσουμε αυτόν τον αγώνα πιστεύοντας ακλόνητα ότι το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας είναι τα Μέλη του και υπάρχει προς όφελος του Πολίτη, της Χώρας, του Δημόσιου συμφέροντος.
Ή θα υπάρχουν οι Διπλωματούχοι Μηχανικοί με αξιοπρέπεια, σεβασμό και διακριτό Ρόλο στην παραγωγική δομή
Ή δεν θα υπάρχουν και μαζί δεν υπάρχει λόγος ύπαρξης του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας.
Τώρα όλοι μαζί, για να υπάρχει αύριο για όλους μας.
page2image5632
Με σεβασμό Ο Πρόεδρος
Χρήστος Σπίρτζης