Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Μεγαλοδημοσιογράφος ελέγχεται από το ΣΔΟΕ


Έρευνα σε βάρος γνωστού δημοσιογράφου βρίσκεται σε εξέλιξη από την Δίωξη Οικονομικού Εγκλήματος - Ελέγχεται για σωρεία παραβάσεων και ατασθαλιών 


Ένας πασίγνωστος δημοσιογράφος ελέγχεται τον τελευταίο καιρό από το ΣΔΟΕ, όχι για ένα
απλό οικονομικό ατόπημα αλλά για σωρεία ατασθαλιών και παραβάσεων.
Όπως αναφέρει το olympia.gr η υπόθεση έχει αριθμό πρωτοκόλλου ΕΜΠ 4201 και η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 23/05/2012.
Υπάρχει κάτι το μεμπτό μέχρι εδώ; Όχι ακόμα τουλάχιστον, αφού το ΣΔΟΕ διενεργεί έρευνα,χωρίς να έχει προκύψει ενοχή. Το ίδιο όμως δεν ισχύει και για τις περιπτώσεις με τις περιβόητες λίστες των πολιτικών, που κυκλοφορούν στις δημοσιογραφικές πιάτσες,  και δημοσιεύονται κιόλας; Βέβαια υπάρχει μια διαφορά. Ο πολιτικός οφείλει να ελέγχεται από το ΣΔΟΕ ακόμα και για ψύλλου πήδημα, ενώ ο δημοσιογράφος μπαίνει στο στόχαστρο μόνο όταν υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις παρατυπιών.  
Όπως γίνεται εύκολα κατανοητό η διενέργεια έρευνας σε βάρος  πολύ γνωστού δημοσιογράφου (με το «Δ» κεφαλαίο, όπως σημειώνει το Olympia), θα έπρεπε να παίζει ως πρώτη είδηση στα περισσότερα ελληνικά μέσα, όμως ο καθένας γνωρίζει πως όταν αρχίζεις να ανακατεύεις μία αποχέτευση, γνωρίζεις εκ των προτέρων τι θα βγει στην επιφάνεια.
Φανταστείτε για παράδειγμα, τον Μαντέλη με την πολιτική του ιδιότητα να ξιφουλκεί κατά της διαφθοράς στην πολιτική! Και να χρησιμοποιεί ως παράδειγμα τον Τσουκάτο!
Φανταστείτε τώρα και κάποιον ελεγχόμενο Δημοσιογράφο να επιδίδεται στην δημοσιοποίηση λιστών του ΣΔΟΕ! Αλλά βέβαια από τα αναφερόμενα ονόματα να απουσιάζει επιδεικτικά το δικό του.