Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Υπεγράφη πρόγραμμα συνεργασίας μεταξύ Θεσσαλονίκης και Αγίας Πετρούπολης

Δεκτός από τον Κυβερνήτη της Αγίας Πετρούπολης Γκεόργκι Πολτάφτσενκο έγινε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης.

Με δήλωση του ο Γκεόργκι Πολτάφτσενκο επισήμανε πως "οι πόλεις μας συνδέονται με

στενούς δεσμούς φιλίας, ενώ ως λαοί Ρώσοι και Έλληνες μας ενώνει η ορθόδοξη και πολιτιστική παράδοση, για τον λόγο αυτό θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε πάνω σε αυτό το πλαίσιο, μέσα από την συμφωνία που υπογράψαμε".
Ο Κυβερνήτης της Αγίας Πετρούπολης αναφέρθηκε στην ανάγκη που υπάρχει, προκειμένου οι δυο πόλεις να εντείνουν την συνεργασία τους, στους τομείς του πολιτισμού και του τουρισμού και παράλληλα να ενισχύσουν τους οικονομικούς τους δεσμούς. Όπως δήλωσε ο φίλος της Ελλάδας, Γκεόργκι Πολτάφτσενκο "θα πρέπει να εξετάσουμε σοβαρά την ανάπτυξη των επιχειρηματικών επαφών και να δημιουργήσουμε μια πλατφόρμα δικύωσης για τις μικρές και τις μεγάλες επιχειρήσεις.

Οι δύο άνδρες υπογράμμισαν την ανάγκη καθιέρωσης τακτικών πτήσεων μεταξύ Αγίας Πετρούπολης και Θεσσαλονίκης. Γκεόργκι Πολτάφτσενκο και Γιάννης Μπουτάρης υπέγραψαν πρόγραμμα συνεργασίας μεταξύ της κυβέρνησης της Αγίας Πετρούπολης και του Δήμου Θεσσαλονίκης. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει συγκεκριμένες δράσεις για τα έτη 2013-2015. Το σημαντίκοτερο από αυτά, είναι ο εορτασμός της 1150ης επετείου του σλαβικού αλφαβήτου του Κυρίλλου και του Μεθοδίου που θα πραγματοποιηθεί  τα έτη 2013 και 2014 σε Αγία Πετρούπολη και Θεσσαλονίκη αντίστοιχα.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr