Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας: «Δεν αντέχουμε άλλο»


Μέλη της  πιερικής ομάδας αλλά και πολίτες μπήκαν  σε σούπερ μάρκετ γνωστής αλυσίδας, έκαναν τα ψώνια τους και όταν έφτασαν στο ταμείο, ζήτησαν από τον
υπεύθυνο του καταστήματος να επικοινωνήσει με τα κεντρικά της επιχείρησης ώστε να του επιτραπεί να κάνει έκπτωση στους πελάτες. Ο υπεύθυνος από την πλευρά του, τους εξήγησε πως δεν μπορεί να πράξει κάτι τέτοιο έτσι απλά και πως θα το συζητήσει με τους προϊστάμενούς του. Η διαπραγμάτευση λοιπόν, απέβη άκαρπη.

Οι πελάτες εγκατέλειψαν τα γεμάτα καρότσια στους διαδρόμους κι έφυγαν αφού ζήτησαν συγγνώμη από τους εργαζόμενους που θα έπρεπε να εργαστούν λίγο παραπάνω για να τακτοποιήσουν τα προϊόντα που άφησαν πίσω τους.

Ο κ. Τσολακίδης, τόνισε πως όπως γίνεται έκπτωση σε άλλα είδη, θα πρέπει να γίνει και στο καλάθι της νοικοκυράς που όσο πάει και «βαραίνει».
Παρόλο που δεν κατάφεραν αυτή τη φορά να ψωνίσουν με έκπτωση, το ραντεβού δόθηκε για το ερχόμενο Σάββατο και πάλι στην πλατεία της Κατερίνης, στις 11 η ώρα.
Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης, μάλιστα,  καλεί σε πανελλήνια δράση ενάντια στις υψηλές τιμές των σούπερ μάρκετ τις πρωτοβουλίες πολιτών όλης της χώρας.

Στην Πιερία, αποφάσισαν να συγκεντρώνονται κάθε Σάββατο για να φωνάζουν πως δεν αντέχουν άλλο τις εξωφρενικές τιμές των προϊόντων. 
Να σημειωθεί, πως η δράση τους βασίζεται στην τακτική flashmob που εφαρμόζεται ως διαμαρτυρία σε διάφορες χώρες, ανάμεσά τους και η Γερμανία.