Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

Παρελθόν για τη Νάουσα η Σχολή Αστυφυλάκων


Τίτλοι τέλους για τη Σχολή Δοκίμων Αστυφυλάκων Νάουσας, αφού κλείνουν όλες οι σχολές της χώρας, πλην της Κομοτηνής και του Διδυμότειχου, οι οποίες θα φιλοξενήσουν τους, μόλις, 500
νεοεισαχθέντες δοκίμους αστυνομικούς!! Το νέο αυτό πλήγμα για την πόλη της ανεργίας δεν θα είναι και το τελευταίο, αφού, σύμφωνα με πληροφορίες μας, το ΚΠΕ της Νάουσας έχει και αυτό μεγάλο πρόβλημα λειτουργίας, επειδή η απομάκρυνση της Σχολής Δοκίμων Αστυφυλάκων  θα επιφέρει και την μη παροχή ρεύματος και θέρμανσης, η οποία ήταν κοινή στα δυο γειτονικά κτίρια και η σύμβαση παραχώρησης του κτιρίου από το υπουργείο παιδείας, στο δημόσιας τάξης, προέβλεπε ως αντιμίσθιο την δωρεάν παραχώρηση ηλεκτρικού ρεύματος και θέρμανσης προς το ΚΠΕ!

Όπως μας πληροφόρησε η διευθύντρια του ΚΠΕ Νάουσας κ. Λιάνα Στυλιανού, το κτιριακό συγκρότημα έχει περιέλθει από πέρσι στη διαχείριση του δήμου, όπως και όλα τα συγκροτήματα  του πρώην Εθνικού Ιδρύματος Νέοτητας σε όλη τη χώρα και θα χρειαστεί την συνδρομή του δήμου Νάουσας, αναφορικά με τη θέρμανση του χώρου.

Η κ. Στυλιανού ήδη ετοιμάζει προτάσεις εναλλακτικές θέρμανσης για το ΚΠΕ, ευελπιστώντας ότι θα υπάρξει ανταπόκριση εκ μέρους του δήμου, ώστε να μη χαθεί μια ακόμη πηγή δράσης για την περιοχή.

Η κατάσταση πλέον είναι ανεξέλεγκτη, αναφορικά με την πλήρη απαξίωση μιας ανεργούπολης και το αποκορύφωμα θα είναι η μεταφορά του πανεπιστημιακού τμήματος της, στη Θεσσαλονίκη, την επόμενη ακαδημαϊκή περίοδο.

Το χάπι πάντως, υπάρχει πιθανότητα να “χρυσωθεί” με την λειτουργία και για φέτος της σχολής πυροσβεστών 5ετούς υποχρέωσης, όπως έγινε και πέρσι, αν και ακόμη δεν έχει εκδοθεί σχετικό ΦΕΚ

Θ.Ε.
laosver.gr