Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

Το ξένο πρακτορείο ειδήσεων και το φάντασμα της χρεοκοπημένης Εφημερίδας

Μας το έστειλε το bankwars.gr.... Ευχαριστούμε πολύ 


Αίσθηση προκάλεσε δημοσίευμα  ξένου πρακτορείου ειδήσεων,  δημοσίευμα που πρώτο δημοσιεύθηκε σχεδόν 3 χρόνια πριν από χρεοκοπημένη εφημερίδα μπλεγμένη σε μεγάλο τραπεζικό
σκάνδαλο αφού όπως φαίνεται μερικούς μήνες πριν βάλει λουκέτο πήρε δάνειο 9 εκατ. ευρώ .  Για το θέμα αυτό το Πρώτο Θέμα έχει εκτενές ρεπορτάζ στο κυριακάτικο του φύλλο.

Το ερώτημα που γεννάται λοιπόν είναι… ποιος είναι πραγματικά ο ρόλος του ξένου πρακτορείου ειδήσεων και σε τι αποσκοπεί. Γιατί για δεύτερη φορά μέσα σε 4 μήνες βάλλει ξανά προς συγκεκριμένους στόχους του τραπεζικού συστήματος, ποιος κρύβεται πίσω από αυτές τις επιθέσεις και τι προσπαθεί να πετύχει με την πίεση αυτή.

Ενώ το τραπεζικό σύστημα έχει αρχίσει να βρίσκει το δρόμο του την πέμπτη ένα δημοσίευμα προσπάθησε να τινάξει τα πάντα στον αέρα. Το ξένο πρακτορείο ειδήσεων σε ρόλο “Σταθμάρχη” και με την βοήθεια γνωστών καναλιών πληροφόρησης-ενημέρωσης (παπαγαλάκια)  στην Ελλάδα “αποκάλυψε”  πληροφορίες δημοσιευμένες εδώ και 3 χρόνια και τις παρουσίασε σαν αποκλειστικό ρεπορτάζ ανεβάζοντας το σαν πρώτο θέμα στην διεθνή του ενημέρωση διασύροντας περισσότερο την χώρα μας και έχοντας σαν σκοπό να δημιουργήσει μεγαλύτερο πρόβλημα εσωτερικά στοχεύοντας  συγκεκριμένους θεσμικούς παράγοντες προκειμένου να τους πιέσει να σταματήσουν το έργο κάθαρσης του τραπεζικού συστήματος ,ισχυροποίησης μέσω ανακεφαλαιοποίησης και  συγχωνεύσεων τραπεζών.

Τα οικονομικά και επιχειρηματικά κόλπα αποπροσανατολισμού του κόσμου το μονό που προκαλούν είναι προβληματισμό για την εγκυρότητα του συγκεκριμένου μέσου ενημέρωσης το οποίο χρησιμοποιεί σαν “αποκλειστικότητες” μπαγιάτικες ”ειδήσεις” συγκεκριμένου σκοπού.