Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

Τι σημαίνει η αλλαγή στάσης του Π. Πικραμμένου κατά του μνημονίου!

Μας το έστειλε το diktionews.gr..... Ευχαριστούμε πολύ 

Μόνο έκπληξη θα μπορούσε να προκαλέσει – και προκάλεσε – η πολεμική του τ. υπηρεσιακού πρωθυπουργού και τ. προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας
Παναγιώτη Πικραμμένου για τα μέτρα του μνημονίου.
Ο κ. Πικραμμένος μιλώντας σε εκδήλωση στον Βόλο προέτρεψε τους δικαστές να εξετάσουν σε βάθος τα νέα οριζόντια μέτρα! Υπογράμμισε μάλιστα ότι η επιβάρυνση από τα μέτρα δε θα πρέπει να κατανέμεται πάντα σε συγκεκριμένες κατηγορίες πολιτών αλλά μεταξύ απασχολούμενων στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα καθώς και των ασκούντων ελεύθερο επάγγελμα.
Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει αποκλειστικά το diktionews.gr, τον τελευταίο καιρό, ο κ. Πικραμμένος έχει δεχτεί προτάσεις από πολιτικούς να επανέλθει στην κεντρική πολιτική σκηνή όχι βέβαια υπό το προηγούμενο καθεστώς – αυτό του υπηρεσιακού πρωθυπουργού – αλλά του ανώτατου πολιτειακού άρχοντα.
Κάτι τέτοιο βέβαια προϋποθέτει είτε τη λήξη της θητείας του νυν Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια (κάτι που θα συμβεί το 2015) είτε την ξαφνική διακοπή της λόγω προβλήματος υγείας.
Άρα, θεωρητικά τουλάχιστον, μια συζήτηση για το πρόσωπο του επόμενου Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, είναι άκαιρη.
Αντιθέτως είναι πολύ επίκαιρη η δημιουργία του προφίλ σε έναν άνθρωπο χαμηλών τόνων, με χιούμορ και συνέπεια, ο οποίος – όταν ακουστεί το όνομά του στο πλήρωμα του χρόνου – θα γίνει αποδεκτός από την κοινή γνώμη χωρίς να καταβληθεί ιδιαίτερη προσπάθεια.
Στη λογική αυτή λοιπόν ο κ. Πικραμμένος μοιάζει ο πλέον ενδεδειγμένος. Και οι αντιμνημονιακές κορώνες του θα συνεχιστούν πάντοτε με τον ευπρεπή τρόπο που ο άνδρας εκφράζεται.