Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Ταχυδακτυλουργοί στην απάτη!

Μας το έστειλε ο Δημήτρης Τσιμούρας..... Ευχαριστούμε πολύ

Του Δημήτρη Τσιμούρα

Θέλουν λένε με τα νέα μέτρα να μαζέψουν 13,5 δις ευρώ για φέτος, ως απαραίτητη προϋπόθεση για τη λήψη της νέας δόσης των 30,5 δις! Από πού θα τα μαζέψουν αυτά τα χρήματα είναι
γνωστό, όπως γνωστός είναι και ο προορισμός των χρημάτων και αυτής της δόσης!  Δεν έχουν καμία σχέση αυτά τα χρήματα με μισθούς και συντάξεις,  όπως ψευδώς διαφημίζουν οι κυβερνώντες και αναπαράγουν οι έμμισθοι υπάλληλοι του συστήματος, οι κατ’ ευφημισμόν λεγόμενοι… «δημοσιογράφοι»! Είναι πλέον τοις πάσι γνωστό ότι και αυτή η δόση θα καταλήξει στα θησαυροφυλάκια των τραπεζιτών,  ενώ μέρος της  θα επιστραφεί  πίσω στους «δανειστές» ως αποπληρωμή προηγούμενων δανείων, καθώς και για τόκους των δανείων αυτών.  Και ενώ αλλού θα πάει το δάνειο, άλλος θα το χρεωθεί, όπως και όλα τα προηγούμενα, ο Ελληνικός Λαός!  Και μάλιστα με βαρείς, επαίσχυντους και εξευτελιστικούς όρους, που υπέγραψαν και υπογράφουν στο όνομά του οι κυβερνώντες τη χώρα!

Σαν  ταχυδακτυλουργοί δημιουργούν την εντύπωση ότι τα 13,5 δις που χρειάζονται(!) για φέτος θα είναι εφάπαξ. Μία ακόμη μεγάλη απάτη. Το ποσό αυτό σύμφωνα με τα σχέδιά τους θα το χάνει η συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού Λαού εσαεί.  Όπως εσαεί θα χάνει  και τα ποσά από τις ληστρικές περικοπές, τα χαράτσια, τις φοροληστείες κλπ   των προηγούμενων χρόνων, τα οποία και ισχύουν όλα σήμερα  στο ακέραιο.  Ήδη είναι έτοιμοι οι   νέοι επιπλέον φόροι, τα επιπλέον χαράτσια,  οι επιπλέον περικοπές,  η  επιπλέον φτώχεια και εξαθλίωση.


Ας το δούμε και  με απλά μαθηματικά. Αν  για παράδειγμα σε ένα μισθό  των 1000 ευρώ περικόψουν την πρώτη χρονιά 100 ευρώ, τη δεύτερη 150 και την τρίτη 200, τότε από αυτόν το μισθό θα χάνονται εσαεί για κάθε   μήνα τα 450 ευρώ. Άρα τα 13,5 δις ευρώ που επιδιώκουν να στερήσουν φέτος από τους ήδη οικονομικά ανήμπορους Έλληνες θα τους τα στερούν  εσαεί, μαζί με αυτά    των προηγούμενων  ετών, έστω και αν ακόμη τα μέτρα που επιδιώκουν να πάρουν θα σταματήσουν εδώ.  Κάτι που ακούγεται φυσικά μόνο σαν ανέκδοτο!   Έτσι στα  εκατοντάδες  σχολειά που είναι έτοιμοι να  κλείσουν και φέτος,  θα προστεθούν   αυτά   που ήδη έχουν κλείσει την περσινή χρονιά. Οι νέες περικοπές στη δημόσια υγεία θα ενισχύσουν την ήδη υπάρχουσα σ’ αυτήν  αθλιότητα. Το ίδιο με τους μισθούς,  τις συντάξεις και πάει λέγοντας.

Βέβαια,  τα όποια «επιχειρήματα» χρησιμοποιούν -άλλοτε με κομψό τρόπο, άλλοτε λέγοντας  τη μισή αλήθεια, άλλοτε με περισσό θράσος,  άλλοτε με δόσεις απειλών  και τρομοκρατίας, άλλοτε με τον αιφνιδιασμό- πάντα έχουν  ως κοινό παρονομαστή την εξαπάτησή μας. Επιδιώκουν να τελειώσουν με μας μια ώρα  αρχύτερα, πριν ανασυντάξουμε τις δυνάμεις μας, πριν αντεπιτεθούμε. Είναι βέβαιο ότι θα κάνουν το παν,  για να αυξήσουν στο έπακρο τους ρυθμούς εξαθλίωσής μας, ώστε να περιορίσουν στο μέγιστο δυνατό βαθμό τις αντιδράσεις μας. Θα κάνουν τον παν για να σταματήσουν την ανάπτυξη του αγώνα μας,  ενάντια σ’ αυτούς και  στ’ αφεντικά της τάξης τους.  

Στο παιχνίδι για τα καλά  και οι  περί  άλλων τυρβάζοντες βουλευτές της συγκυβέρνησης, (όσοι) είναι έτοιμοι στο όνομα της λεγόμενης…  σωτηρίας  της πατρίδας να ψηφίσουν και τα νέα μέτρα, ενώ γνωρίζουν άριστα ότι αυτά  συνιστούν την πιο άγρια και πιο ακραία μορφή   εκμετάλλευσης,  που βιώνει σήμερα η συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού  Λαού. Γνωρίζουν επίσης πολύ καλά ότι αυτά τα μέτρα  με μαθηματική ακρίβεια  και ταχείς ρυθμούς οδηγούν τον Ελληνικό Λαό στον καιάδα της μόνιμης  εξαθλίωσης  Ταχυδακτυλουργοί και αυτοί της απάτης! Όμως,  πριν προβούν σ’ αυτήν την επονείδιστη πράξη, έχοντας πλήρη συνείδηση για το τι παν να κάνουν,  ας σκεφτούν: Τι υπόσχονταν στους ψηφοφόρους πριν τις εκλογές; Πουθενά και σε κανέναν δεν έκαναν λόγο ότι θα ψηφίσουν τέτοια μέτρα.  Ποιων   τα συμφέροντα πιστά υπηρετούν και ποιοι θα συμφωνήσουν μαζί τους;  Είναι καιρός να εκτιμήσουν ποια θα είναι αύριο και η τύχη των περισσότερων από αυτούς!  Βέβαια το… «δεν ήξερα,  δεν διάβασα, δεν κατάλαβα, το ζητούσε η τρόικα και το έκανα, θυσιάστηκα για τη σωτηρία της πατρίδας» και άλλα παρόμοια θα είναι  αστεία, θα είναι εκ του πονηρού και  δεν θα πείθουν κανέναν. Προπαντός δε, δεν θα συνιστούν ελαφρυντικό!

Σήμερα  κανείς μας δεν νομιμοποιείται να παραμένει ουδέτερος και αδρανής  μπροστά σ’ αυτήν τη λαίλαπα. Βέβαια, είναι πολύ  πιθανόν ακόμη και σήμερα,  κάποιοι  να εξακολουθούν να ποντάρουν στις  ατομικές «λύσεις» και να μην θέλουν να  παραδεχτούν  ότι βρίσκονται  στο ίδιο καράβι, το οποίο  οι κυβερνώντες βουλιάζουν. Όμως,  αν αυτήν    τη στιγμή υπάρχει μια διέξοδος, μια έξοδος διαφυγής, αυτή είναι η καθολική και δυναμική αντίδραση στα σχέδιά τους. Πρέπει πάση  θυσία να τους σταματήσουμε και να διεκδικήσουμε όλα τα δίκια μας.  Να διεκδικήσουμε αυτά που μας ανήκουν!

 Όλοι αυτοί οι ταχυδακτυλουργοί της απάτης, οι πολιτικοί υπηρέτες του συστήματος και όχι μόνο πρέπει λογοδοτήσουν για τα «εγκλήματα» που έχουν κάνει, ενώπιον του Ελληνικού λαού. Η ισχύς των δυνάμεων μας είναι τεράστια και   μπορούμε να  τους αντιπαλέψουμε.   Υπάρχει  ακόμα  ικανό οξυγόνο. Ας μην τους επιτρέψουμε να μας το εξαντλήσουν! 
22/10/12