Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

ΠΡΟΧΩΡΟΥΜΕ ΜΕ ΑΥΤΟΜΑΤΟ ΠΙΛΟΤΟ ΧΩΡΙΣ ΜΑΚΡΟΠΝΟΟ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΣΙΜΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Η ΠΙΕΡΙΑ

Μας το έστειλε ο Βασίλειος Νουλέζας..... Ευχαριστούμε πολύ

ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ Β. ΝΟΥΛΕΖΑ. ΠΡΟΧΩΡΟΥΜΕ ΜΕ ΑΥΤΟΜΑΤΟ ΠΙΛΟΤΟ ΧΩΡΙΣ ΜΑΚΡΟΠΝΟΟ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΣΙΜΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Η ΠΙΕΡΙΑ. ΔΕΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΑ ΤΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΤΟΥ ΕΣΠΑ.

Φρονώ ότι η Πιερία πού στερείται πλέον γενναίων χρηματοδοτήσεων από το
Εθνικό και Κοινοτικό Ταμείο για μεγάλα αναπτυξιακά έργα ,έχει μείνει μάλλον μετεξεταστέα σε ότι αφορά την απορρόφηση κοινοτικών κυρίως κονδυλίων, αν δε επιχειρήσουμε μία αποτίμηση των πεπραγμένων των τελευταίων τετραετιών μάλλον το αποτέλεσμα θα είναι απογοητευτικό.
Η χαμένη ευκαιρία ήταν το κοινοτικό πλαίσιο στήριξης τής τελευταίας εξαετίας , 2007-2013 νομίζω αν δεν σφάλλω, όπου σημαντικά κονδύλια , διασκορπίσθηκαν κυριολεκτικά σε ημετέρους, χωρίς να δοθεί ευκαιρία για ανάπτυξη. Αιτία αυτής τής αρνητικής εξέλιξης ήταν κυρίως η ακαταλληλότητα κομματαρχών πού εξελέγοντο στην δευτεροβάθμια Τ.Α. πού ουσιαστικά καταργήθηκε με τον Καλλικράτη, η ανικανότητα, η αδιαφάνεια και η ιδιοτέλεια ορισμένων ανθρώπων πού κοίταξαν πρώτα να τακτοποιηθούν οι ίδιοι, αυτή είναι η οικτρή αλήθεια. Αν κανείς κοιτάξει την σημερινή εικόνα τής Πιερίας αυτό το συμπέρασμα βγάζει, ορισμένοι επιτήδειοι έπεσαν κυριολεκτικά σαν όρνεα πάνω στο ΕΣΠΑ και κυριολεκτικά το κατασπάραξαν, όποιος έχει αντίθετο ισχυρισμό ας καταθέσει στοιχεία, διότι ένας μοναδικός φορέας ΔΙΑΧΕΙΡΊΣΤΗΚΕ ΤΟΣΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ, όμως ποιος δημοσιογράφος να τολμούσε να γράψει οι μηνύσεις για συκοφαντική δυσφήμιση έπεφταν βροχή ..,πέραν των εξοντωτικών ποινών και τού διασυρμού , μόνον ο εκτοπισμός, ο εξοστρακισμός δεν ζητήθηκε από τούς μηνυτές και πολιτικούς ενάγοντες με χρήματα όμως δικά μας. Δεν αρκούμαι σε συμπεράσματα και καταγγελίες η αφορισμούς κατά πάντων, το φαγοπότι τελείωσε, ώρα να γίνει αποτίμηση ώστε να μην επαναληφθούν τα σφάλματα τού παρελθόντος πού μάς κόστισαν αυτήν την υστέρηση και την υποβάθμιση.
Στην Πιερία έχουμε μάθει να τα αποσιωπούμε, να τα κρύβουμε κάτω από το χαλί, δεν είμαι μηδενιστής όμως η πραγματικότητα με δικαιώνει μείναμε πολύ πίσω, ας μην αρκεσθούμε στον καταλογισμό ευθυνών. Συνοπτικά πιστεύω δεν έχουμε όραμα ανάπτυξης , η Αντιπεριφερειάρχης φιλότιμα μεν αλλά αναγκαστικά απλά διαχειρίζεται μία κατάσταση, έχει περιορισμένες δυνατότητες να παρέμβει , άλλωστε η δημοσιονομική κρίση κατέλυσε και ανέτρεψε τα πάντα. Η καταχρεωμένη χώρα μας δίνει ύστατη μάχη για την παραμονή της στην ευρωζώνη, δεν έχουμε την πολυτέλεια να μιλούμε για ανάπτυξη πλέον. Η βραδυπορία, η αναξιοκρατία, ο κομματαρχισμός, ο πολιτικαντισμός και ο οπορτουνισμός ορισμένων μάς στοίχισαν να είμαστε σχεδόν ουραγοί σε όλους τούς τομείς, αυτούς πού εκλέξαμε τής συντηρητικής και άκρως μνημονιακής πλέον αποδυναμωμένης και ανήμπορης για εθνική ανάταξη δεξιάς και τού ιστορικού ΠΑΣΟΚ πού φυλλοροεί, αποσυντίθεται και μάλλον διαλύεται οσονούπω, μας έφθασαν σε αυτό το σημείο. Αναμφισβήτητα πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά, να διεκδικήσουμε ότι μάς ανήκει αν και πιστεύω ότι ο Καλλικράτης αποτελεί τροχοπέδη , την ταφόπλακα τής ανάπτυξης τής Τ.Α., μάλλον στην απαξίωση της συνετέλεσε, ας το συνειδητοποιήσουν ορισμένοι ινστρούκτορες πού τον εμπνεύσθηκαν και μας τον επέβαλαν. Η πρόβλεψη μου με αυτόν τον βηματισμό μας είναι αρνητική, ειδικά αν καταστραφεί η ευρωζώνη, εκτός αν αποτραπεί αυτή η εξέλιξη. Ορισμένοι βολεμένοι , ευνοημένοι τού συστήματος θα αντιδράσουν, θα λοιδωρήσουν ,όμως δεν έχουν να προβάλλουν αντεπιχείρημα να διαψεύσουν, η Πιερία πλήρωσε την αβελτηρία και την λαιμαργία ορισμένων να πλουτίσουν , να φτιαχτούν αδιαφορώντας για το μέλλον της. Σύντομα θα επανέλθουμε με στοιχεία πού θα ενοχλήσουν και θα ταρακουνήσουν ορισμένους πού πήραν την μερίδα τού λέοντος και οφείλουμε πιο συγκεκριμένα να τούς καταγγείλουμε. Β.ΝΟΥΛΕΖΑΣ