Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Συλλήψεις για αυτόφωρα αδικήματα χθες σε Κατερίνη, Βέροια, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Κιλκίς


Συλλήψεις για αυτόφωρα αδικήματα χθες (02.10.2012)
1) Συνελήφθη χθες το μεσημέρι, στην Κατερίνη Πιερίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κατερίνης, ένας ημεδαπός 42 ετών, διότι κατελήφθη
παρουσία εκπρόσωπου εταιρείας εκδόσεων βιβλίων εκμάθησης της Αγγλικής γλώσσας, να διαθέτει προς πώληση στο κατάστημά του, (20) εκτυπωμένα και βιβλιοδετημένα βιβλία διαφόρων τίτλων της προαναφερόμενης εταιρείας τα οποία τα εκτύπωσε και τα διέθετε προς πώληση αντί των πρωτοτύπων.
Τα προαναφερόμενα βιβλία καθώς και ένας Ηλεκτρονικός Υπολογιστής κατασχέθηκαν.
Προανάκριση διενεργήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κατερίνης.
2) Συνελήφθη χθες το πρωί, στη Βέροια Ημαθίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης Ημαθίας, ένας ημεδαπός 37 ετών, διότι αφαίρεσε από νηπιαγωγείο ιδιοκτησίας του Δήμου Βέροιας, 15 πάνελ λαμαρίνας τα οποία είχε μεταφορτώσει σε Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο.
Τα πάνελ κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στον νόμιμο εκπρόσωπο του Δήμου Βέροιας.
Προανάκριση διενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Βέροιας Ημαθίας.
3) Συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας χθες το πρωί, στη Θεσσαλονίκη, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Μενεμένης Θεσσαλονίκης, ένας ημεδαπός 23 ετών, ενώ αναζητείται ένας ακόμα συνεργός τους, διότι την προηγούμενη ημέρα (01.10.2012) το πρωί, στα Γιαννιτσά Πέλλας, αφού πλησίασε πεζός 41χρονη ημεδαπή, αποπειράθηκε να αφαιρέσει την τσάντα της που περιείχε μεγάλο χρηματικό ποσό, πλην όμως η παθούσα αντιστάθηκε και ο 23χρονος τράπηκε σε φυγή με Ι.Χ. Επιβατικό αυτοκίνητο στο οποίο τον ανέμενε άγνωστος συνεργός του.
Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Γιαννιτσών.
4) Συνελήφθη χθες (02.10.2012) το απόγευμα, στον Προμαχώνα Σερρών, στο σημείο εισόδου στη Χώρα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Προμαχώνα Σερρών, ένας ημεδαπός 53 ετών, διότι σε αστυνομικό έλεγχο του Ι.Χ. Φορτηγού αυτοκινήτου που οδηγούσε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (497) φιάλες οινοπνευματωδών ποτών, για τις οποίες δεν είχαν καταβληθεί οι νόμιμοι δασμοί και φόροι καθώς και (1) σύνθεση πυροτεχνημάτων η οποία αποτελείται από 50 πυροτεχνήματα.
Οι φιάλες οινοπνευματωδών ποτών θα αποσταλούν στο Τελωνείο Σερρών για καταλογισμό των διαφυγόντων δασμών.
Το προαναφερόμενο όχημα κατασχέθηκε.
Προανάκριση διενεργήθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Προμαχώνα Σερρών.
5) Συνελήφθησαν χθες το απόγευμα, στο Κιλκίς, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλής Αστυνόμευσης Κιλκίς, δύο υπήκοοι Σενεγάλης 21 και23 ετών, διότι κατείχαν και διέθεταν προς πώληση (35) προϊόντα (αρώματα), τα οποία έφεραν ετικέτες που αποτελούν απομιμήσεις και παραποιήσεις ετικετών.
Προανάκριση διενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Κιλκίς.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους κατά τόπον αρμόδιους κ. Εισαγγελείς Πλημμελειοδικών.