Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

Ενθουσιώδη υποδοχή στη Ζωή Λάσκαρη ετοιμάζει η Θεσσαλονίκη

Μας το έστειλε ο Aντώνης..... Ευχαριστούμε πολύ 
ΡΟΟΥΖ ΓΙΑ ΤΡΕΙΣ ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ
Χαμός γίνεται στη Θεσσαλονίκη για ένα εισιτήριο για την "Ρόουζ" με τη Ζωή Λάσκαρη. Σύμφωνα με πληροφορίες η υποδοχή που ετοιμάζει η πόλη στην θεσσαλονικιά πρωταγωνίστρια θα είναι κάτι παραπάνω απο ενθουσιώδης. Οι

προπωλήσεις των εισιτηρίων για τις τρείς μοναδικές εμφανίσεις της στα πλαίσια των Δημητρίων έχουν ξεπεράσει κάθε προσδοκία.

Δεκαέξι χρόνια μετά την τελευταία εμφάνιση της Ζωής Λάσκαρη σε θεατρική σκηνή της Θεσσαλονίκης - 1996, συνεργασία με ΚΘΒΕ για το έργο «Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ» σε σκηνοθεσία του Ανδρέα Βουτσινά - η δημοφιλής πρωταγωνίστρια επανέρχεται με ένα έργο του βραβευμένου με Πούλιτζερ, Μάρτιν Σέρμαν.
Οι Θεσσαλονικείς περίμεναν πολύ καιρό την αγαπημένη τους συμπατριώτισσα να επιστρέψει στα θεατρικά σανίδια της πόλης. Όσοι δεν προλάβουν να δουν, το έργο στις τρείς εμφανίσεις της στο θέατρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών η Ζωή Λάσκαρη θα παρουσιάσει δεκαπέντε ακόμα παραστάσεις απο τις 12 Οκτωβρίου στο Αριστοτέλειο θέατρο.
Η Ρόουζ είναι μία ουκρανικής καταγωγής ηλικιωμένη Εβραία, που επέζησε του Ολοκαυτώματος, ζώντας επί δύο χρόνια κρυμμένη στους υπονόμους της Βαρσοβίας, για να καταφύγει τελικά στην Αμερική. Το θεατρικό μονόπρακτο, που από τους κριτικούς χαρακτηρίστηκε ως «επική μινιατούρα» και «διαδρομή δύναμης», ανέβηκε για πρώτη φορά στο Λονδίνο και στη συνέχεια στο Μπρόντγουεϊ. Ο Σέρμαν αποτύπωσε στο έργο του στην αληθινή ιστορία της γιαγιάς του.
Τη Ζωή Λάσκαρη σκηνοθετεί ο διεθνούς φήμης θεατράνθρωπος Άντολφ Σαπίρο, που έχει στο ενεργητικό του σπουδαίες παραστάσεις κλασικών συγγραφέων και έχει διδάξει θέατρο στα μεγαλύτερα πανεπιστήμια της Ευρώπης. Η παράσταση, που έκανε την πρεμιέρα της πέρυσι στο θέατρο «Ζωή Λάσκαρη», προκάλεσε αίσθηση τόσο για τη δύναμη και την ειλικρίνεια της ερμηνείας της Λάσκαρη όσο και για τη σκηνοθεσία του Σαπίρο.

Συντελεστές:
Ερμηνεία: Ζωή Λάσκαρη 
Σκηνοθεσία: Adolf Shapiro 
Σκηνικά: Μιχάλης Σδούγκος 
Φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη 
Παραγωγή: Θεατρικός Οργανισμός «ΠΟΡΦΥΡΙΟΣ» 
Φωτογραφίες παράστασης: Ολυμπία Κραγασάκη 

Τοποθεσία Θέατρο της Εταιρίας Μακεδονικών Σπουδών, Θεσσαλονίκη Ημερομηνία Από την Παρασκευή 5 έως και την Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012, στις 21:00