Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

Πρόσκληση Αμπάς στον Aλ. Τσίπρα για επίσκεψη στη Ραμάλα

Μας το έστειλε o ΣΥΡΙΖΑ ΠΙΕΡΙΑΣ..... Ευχαριστούμε πολύ

Πρόσκληση στον Αλεξη Τσίπρα να επισκεφθεί τη Ραμάλα απηύθυνε ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούτ Αμπάς, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο επικεφαλής της Παλαιστινιακής Αρχής στην Αθήνα Σαμιρ Αμπού Γκαζάλε, κατά τη διάρκεια της σημερινής συνάντησής του με τον Αλέξη Τσίπρα, τον ενημέρωσε για την αλληλεγγύη και τη διπλωματική στήριξη που χρειάζεται η Παλαιστίνη ώστε να ενταχτεί στον ΟΗΕ γεγονός που, όπως είπε, συναντά την αντίρρηση των ΗΠΑ και του Ισραήλ.
Επίσης ζήτησε την υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ «στα δίκαια αιτήματα του παλαιστινιακού λαού». και μετέφερε πρόσκληση του Μαχμούτ Αμπάς προς τον Αλέξη Τσίπρα να επισκεφτεί τη Ραμάλα.
Από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε τη δυναμική στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ σε όλα τα διεθνή φόρουμ, το Κόμμα Ευρωπαικής Αριστεράς, την Ενωτική Ευρωπαϊκή Ομάδα της Αριστεράς στο Ευρωκοινοβούλιο και της ΚΟ με στόχο να αναληφθούν άμεσες πρωτοβουλίες ώστε η αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ να είναι γεγονός το συντομότερο δυνατό.