Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας για την Παγκόσμια Ημέρα των Ηνωμένων Εθνών

Μας το έστειλε η Π.Ε.ΠΙΕΡΙΑΣ..... Ευχαριστούμε πολύ 

Στη δίνη της πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης, της ανασφάλειας,   της κοινωνικής ανισότητας αλλά και των διαταραγμένων σχέσεων μεταξύ των
εθνών,  περισσότερο από ποτέ ο ρόλος  του ΟΗΕ είναι απαραίτητος και καθοριστικός.

Με γνώμονα τη διασφάλιση της  διεθνούς ειρήνης  και  ασφάλειας, και με σημαία το  διεθνές δίκαιο, τα ανθρώπινα δικαιώματα, την οικονομική ανάπτυξη, ο ΟΗΕ καλείται  να αντιμετωπίσει μείζονα θέματα, με μεγαλύτερα  αυτά  των πολέμων, της  φτώχειας και του υποσιτισμού. 
  
Η εξεύρεση λύσεων μέσω της ειρηνικής συνεργασίας, του σεβασμού, του διαλόγου και της προσήλωσης στο στόχο που είναι η ευημερία της ανθρωπότητας, αποτέλεσε τη βάση για την ίδρυση του παγκόσμιου οργανισμού.
  
Με πίστη στο όραμα του ΟΗΕ, οι λαοί ελπίζουν σε ένα καλύτερο αύριο, ελπίζουν στη διαμόρφωση ενός περιβάλλοντος, όπου διεθνείς συνθήκες και αρχές θα καθορίζουν και θα διέπουν τις σχέσεις των  κρατών,  η κοινωνική πρόοδος θα επιτυγχάνεται μέσα από την καταπολέμηση του αναλφαβητισμού, της βίας, την άρση των διαφόρων ανισοτήτων, την εδραίωση της δημοκρατίας αλλά κυρίως την εφαρμογή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
  
Ατέρμονη η προσπάθεια του ΟΗΕ για επίλυση  σοβαρών  θεμάτων, όπως είναι η διαχείριση κρίσεων, π.χ εμφύλιες συρράξεις,  η παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας, η προστασία του περιβάλλοντος,  η απόδοση δικαιοσύνης,  κ.α , προσπάθεια που αναγνωρίζεται, επικροτείται και επεκτείνεται καθώς δυστυχώς νέες προκλήσεις εμφανίζονται στο προσκήνιο.  
  
Είναι επιτακτική η ανάγκη για αναβάθμιση και ενίσχυση του ρόλου του ΟΗΕ,  με μόνιμο στόχο τη  διατήρηση  της  διεθνούς  ειρήνης  και ασφάλειας.


                                              Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας

                                                          Σοφία Μαυρίδου