Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

ΤΟ ΧΟΛΥΓΟΥΝΤ ΛΑΤΡΕΥΕΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ......ΤΟ ΙΔΙΟ ΧΟΛΥΓΟΥΝΤ ΟΠΟΥ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΥΡΙΑΡΧΟΥΝ....

Μας το έστειλε το toaftonoito.blogspot.gr/..... Ευχαριστούμε πολύ 

ΤΟΑΥΤΟΝΟΗΤΟ: Το Hollywoodreporter, η "εφημερίδα" της Μέκκας του κινηματογράφου, αναρωτιέται σε πρόσφατο
άρθρο της (ΕΔΩ) γιατί ο κόσμος των ταινιών, της μουσικής, των ΜΜΕ, της τέχνης κλπ , δια της πιο γνωστής ιδιωτικής λέσχης του "SOHO CLUB" που θα ανοίξει παράρτημα,  πηγαίνει στην...."Ιστανμπούλ" (ΕΔΩ).....

Είναι εύλογο τo ερώτημα καθώς όλο και περισσότεροι σταρ και μεγάλοι παράγοντες του κινηματογράφου πηγαίνουν για διακοπές στην Πόλη. Στο άρθρο-διαφήμιση παρουσιάζονται μερικά από τα πολυτελέστερα ξενοδοχεία και εστιατόρια της Πόλης. Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στο ότι πριν από μόλις λίγα χρόνια η μόνη σχέση της Τουρκίας με το Χόλυγουντ ήταν η ταινία "Το εξπρες του Μεσονυχτίου", ενώ τώρα στο κτίριο όπου ήταν η φρικτή φυλακή της εν λόγω ταινίας, άνοιξε το ένα από τα δυο υπερπολυτελή ξενοοδχεία "Four Seasons'!!!!!!!

Όμως το σημαντικότερο είναι πως όλο και περισσότερες μεγάλες παραγωγές γυρίζονται εκεί  αλλά και αφορούν την Κωνσταντινούπολη:  Το Taken 2 με τον Λιαμ Νίλσον, το Argo  με τον Μπεν Άφλεκ και ο νέος Τζέημς Μποντ είναι μερικές από τις φετινές μόνο παραγωγές, που δίνουν μεγάλη ώθηση στον τουρισμό και την αίγλη της Πόλης και ολόκληρης της Τουρκίας, αλλά και προνομιακή πρόσβαση σε μια από τις μεγαλύτερες παγκόσμιες βιομηχανίες.

Μεγάλος και ο ρόλος της τηλεόρασης καθώς οι Τούρκοι πλέον δεν αγοράζουν τις αμερικάνικες σειρές για να τις προβάλλουν μεταγλωτισμένες, αλλά αγοράζουν τα δικαιώματα ΚΑΙ ΓΥΡΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΕΚΔΟΧΕΣ ΓΝΩΣΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΩΝ ΣΗΡΙΑΛ!!!!! Το Νοικοκυρές σε Απόγνωση, το Greys Anatomy, το Priavate Practice κ.α, γυρίζονται εκ νεου με Τούρκους ηθοποιούς, με γυρίσματα στην Τουρκία όπου μεταφέρεται και η υπόθεση και φυσικά στα Τουρκικά. Είναι βέβαιο πως αν δεν αλλάξει κάτι σύντομα θα βλέπουμε αυτές τις Τούρκικες Αμερικανιές ΧΩΡΙΣ ΜΕΤΑΓΛΩΤΙΣΗ  στα κανάλια της διαπλοκής μας......(βλ. ΕΔΩΕΔΩ και ΕΔΩ)

Την ίδια ώρα στην Ελλάδα, εκτός του βομβαρδισμού από Τούρκικα ΑΜΕΤΑΓΛΩΤΙΣΤΑ σήριαλ και της απόλυτης καταστροφής της ούτως ή άλλως κακής εγχώριας τηλεοπτικής και κινηματογραφικής παραγωγής έχουμε και το ανίκανο κράτος μας, να μην επιτρέπει ουσιαστικά το γύρισμα μεγάλων ξένων παραγωγών στην χώρα παρά το τεράστιο ενδιαφέρον και παρά τις λίγες, σχετικά μικρού βεληνεκούς, εξαιρέσεις.....  
Τρανταχτό πρόσφατο παράδειγμα η ταινία "INBETWEENERS". Πρόκειται για την αντίστοιχη Βρετανική "Ρόδα τσάντα και κοπάνα", που παίχθηκε πρώτα σαν τηλεοπτική σειρά και όταν τελείωσε γυρίστηκε και ταινία. Η σειρά είχε πολύ μεγάλη επιτυχία, για αυτό και μεταφέρθηκε και στις ΗΠΑ, στο MTV, ενώ και η ταινία όπως προβλεπόταν έγινε μια από τις πιο επιτυχημένες Βρεττανικές κωμωδίες όλων των εποχών.
Η ιστορία αυτής της ταινίας, λοιπόν, διαδραματίζεται στα Μάλια της Κρήτης όπου οι πρωταγωνιστές έφηβοι πάνε για ξέφρενες διακοπές μόλις τελειώνουν το λύκειο. Που γυρίστηκε λοιπόν η ταινία; Η απάντηση είναι εύκολη: ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ....
Τα γυρίσματα έγιναν στην Ισπανία, όπου απλά αλλάχθηκαν οι επιγραφές των καταστημάτων, οι πινακίδες των αυτοκινήτων, οι στολές των αστυνομικών κλπ σε Ελληνικές!!!!!!!
Αυτό το περιστατικό σε συνδυασμό με την άρνηση Βενιζέλου να διευκολύνει τον Όλιβερ Στόουν να γυρίσει τον 'Αλέξανδρο" εδώ, (δες ΕΔΩ) ή της Μελίνας Μερκούρη να επιτρέψει το γύρισμα της "Ελένης" αλλά και εκατοντάδων άλλων αντίστοιχων πονεμένων ιστοριών δείχνουν την κατάντια της σημερινής Ελλάδος.
Και όλα αυτά ενώ στο Χόλυγουντ υπάρχουν Έλληνες μεγαλοπαράγοντες σε όλα τα στούντιο, υπάρχει ο Τομ Χανκς με την γυναίκα του και η Ελλάδα είναι πάντα στην μόδα.....Περαστικά μας.