Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

Eθελοντική δράση για τον καθαρισμό και τη συντήρηση των υποδομών του Πάρκου.

Μας το έστειλε η Λία Παπαδράγκα..... Ευχαριστούμε πολύ
Χαλάστρα, 5 Οκτωβρίου 2012

Περίπου 50  Έλληνες και ξένοι εθελοντές της ΕΛΙΞ θα βρεθούν αύριο, Σάββατο 6 Οκτωβρίου, στο Περιβαλλοντικό Πάρκο Γαλλικού Ποταμού, στο Καλοχώρι, όπου θα
πραγματοποιήσουν, σε συνεργασία με το Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα, εθελοντική δράση για τον καθαρισμό και τη συντήρηση των υποδομών του Πάρκου.
Πρόκειται για μία δράση στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής εκστρατείας «Big Green Weekend” που συντονίζει το δίκτυο Conservation Alliance Volunteers. Το Σαββατοκύριακο 6 και 7 Οκτωβρίου, εκατοντάδες νέοι σε διάφορες χώρες της Ευρώπης πραγματοποιούν εθελοντικές «επεμβάσεις» για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.
Στο Περιβαλλοντικό Πάρκο Γαλλικού Ποταμού, οι εθελοντές θα ασχοληθούν με τον καθαρισμό της περιοχής, αλλά και με τη συντήρηση των υποδομών υποδοχής επισκεπτών του Πάρκου, όπως ξύλινα κιόσκια και γέφυρες. Με την ευκαιρία αυτή,  θα ξεναγηθούν στην περιοχή και τις λίμνες των εκβολών του Γαλλικού ποταμού, που προσφέρονται για παρατήρηση πουλιών.
Σημειώνεται ότι η στήριξη της λειτουργία του φορέα διαχείρισης Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα με σκοπό τη διαχείριση της περιοχής ευθύνης του είναι έργο ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Μακεδονίας-Θράκης του ΕΣΠΑ και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης).