Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

Όλοι στους δρόμους και στις πλατείες σήμερα, αύριο Τρίτη, κάθε μέρα

Μας το έστειλε ο Αντώνης Μάντζιος..... Ευχαριστούμε πολύ
 Να βροντοφωνάξουμε όχι  στην Μέρκελ

Όλοι στους δρόμους και στις πλατείες σήμερα,  αύριο Τρίτη,  κάθε μέρα
Να πούμε όχι στην εξαθλίωση, όχι στην οικονομική κατάρρευση, όχι στο ξεπούλημα της Δημόσιας Περιουσίας.
Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια.
Δυόμιση χρόνια τώρα ζούμε τις επιπτώσεις του μνημονίου, κάθε φορά τα μέτρα ήταν τελευταία
και κάθε τρίμηνο παίρνουν νέα.
Η  αγορά, η Τρόικα θέλει αίμα. Η  ντόπια Τρόικα, Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, και ΔΗΜΑΡ,  συναινεί.
   Το μόνο σίγουρο είναι ότι όσο δεν σηκώνουμε ανάστημα τόσο θα μας φορτώνουν με νέα βάρη, μέχρι τελικής πτώσεως, και όσο λυγίζουμε τόσο πιο δύσκολο να σηκωθούμε.
   Όλοι εκεί έξω, και η Τρόικα του εξωτερικού και αυτή  του εσωτερικού μετράν τις αντιδράσεις μας. Και παίρνουν μέτρα και πάλι μέτρα και νέα μέτρα.
    Ξανά,  μείωση βασικού, κατάργηση οκταώρου, ελεύθερες απολύσεις, μείωση συντάξεων, μείωση μισθών, μείωση δαπανών για υγεία και παιδεία, στάση πληρωμών του δημοσίου, κατάργηση αφορολογήτου, κατάργηση οικογενειακών επιδομάτων, κατάργηση φοροαπαλλαγών ακόμα και για παιδιά, χαράτσι, φόρος ιδιοκατοίκηση, εξίσωση πετρελαίου θέρμανση – κίνησης,   ξανά ύφεση και ανεργία, κλείσιμο επιχειρήσεων, ένας μακρύς κατάλογος που μας σφίγγει σαν θηλιά, σαν βρόχος θανάτου.
    Μέτρα για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους, μέτρα για τους αγρότες, μέτρα για τους ελευθέρους επαγγελματίες, μέτρα για όλους. Πλην των φοροφυγάδων, πλην τωνOffshore  εταιρειών, πλην των μεγαλοεισοδηματιών οι οποίοι θα έχουν μάλιστα  μείωση του συντελεστή φόρου !!!
Γι αυτό όλοι στους δρόμους και στις πλατείες. Να διαδηλώσουμε. Να αγωνιστούμε. Να κερδίσουμε.
    Κάθε σπίτι, κάθε τόπος δουλειάς, κάθε μαγαζί, κάθε υπηρεσία,  κάθε καφενείο, κάθε δρόμος, κάθε γειτονιά, κάθε πλατεία, κάθε χωριό και κάθε πόλη να γίνει στίβος του αγώνα. Για να μην περάσουν τα νέα μέτρα, να καταργηθούν τα υπάρχοντα, να απελευθερωθούμε από την μέγγενη του μνημονίου.
     Οι βουλευτές, τα στελέχη και  τα μέλη των κομμάτων της εσωτερικής Τρόικας, η ίδια η κυβέρνηση,  να αντιληφθούν ότι ο λαός αγωνίζεται κόντρα στα μέτρα που ετοιμάζουν. Με κάθε μέσο, με κάθε τρόπο, όλη την ώρα να νιώθουν την ανάσα του αγωνιζόμενου λαού, την ανάσα των πολιτών, την ανάσα της πατρίδας μας καυτή στο διάβα τους, υποχρεώνοντάς τους να παραμερίσουν για να περάσουμε.
    Και είναι οι μέρες που ζούμε, οι ιστορικές επέτειοι που γιορτάζουμε, που επιβάλουν  να συνεχίσουμε τον αγώνα κατά των φασιστών, κατά των κατακτητών, αγώνα για κοινωνική δικαιοσύνη για ισότητα και ελευθερία. Όλοι  και όλες στους δρόμους. Αγώνας μέχρι τη νίκη.!
                                                                         Αντώνης  Δ.  Μάντζιος