Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012

Στην ανέχεια μισό εκατομμύριο Ελληνόπουλα


Επιστροφή στην δεκαετία του '50 θυμίζει το παρόν αλλά δυστυχώς και το μέλλον της Ελλάδας, τα παιδιά.
Η πολιτική και οικονομική ηγεσία της χώρας που συνεργάζονται με την τρόϊκα για να... διασώσουν
την Ελλάδα, προφανώς δεν έχουν συνειδητοποιήσει το πρωτοφανές για τα κοινωνικά δεδομένα της χώρας αφού 500.000 Ελληνόπουλα ζούνε κάτω από το όριο της φτώχειας. Αυτό σημαίνει ότι δεν χορταίνουν με το φαγητό που τρώνε, δεν θερμαίνονται τον χειμώνα όπως πρέπει, δεν ντύνονται όπως πρέπει, δεν έχουν φάρμακα όταν αρρωσταίνουν, ούτε παροχές υγείας, δεν έχουν την παιδική ηλικία που πρέπει.
Στο σύνολο των παιδιών της χώρας το 25% είναι φτωχά παιδιά, μια γενιά που μοιάζει σε πολλά με την πρώτη μετακατοχική γενιά των Ελληνόπουλων.
Εκτός από την ανεργία, οργιάζει η φτώχεια, η διεύρυνση των ανισοτήτων στα εισοδήματα και όλα αυτά συνοδεύονται από από μειωμένες παροχές υγείας, μειώμενη σίτιση, χαμηλή ποιότητα διατροφής και αυξημένη παιδική νοσηρότητα και θνητότητα.
Τα στοιχεία αυτά δεν τα λέμε εμείς αλλά ο πλέον αξιόπιστος φορέας, η Eurostat. Αν αναλογιστούμε ότι όλος ο ελληνικός πληθυσμός είναι 10 εκατ. άνθρωποι, η αναλογία προκαλεί ανατριχίλα.
Σύμφωνα με τον παιδίατρο - σύμβουλο γαλουχίας, Στέλιο Παπαβέντση, η κακή διατροφή μιας ολόκληρης γενιάς Ελληνοπαίδων σήμερα θα έχει μακροπρόθεσμα αρνητικές επιπτώσεις και μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την οικονομική ανάπτυξη στην Ελλάδα δεκαετίες αργότερα, όταν πια αυτά τα παιδιά γίνουν ενήλικες.
Για αυτό το έγκλημα που συντελείται στο μέλλον της χώρας μας, πόσα πακέτα μέτρων αναλογούν;