Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Εκδοτικός πόλεμος Real – Βήματος με θύμα την κοινή γνώμη

Μας το έστειλε το diktionews.gr..... Ευχαριστούμε πολύ

Μονοπωλεί το ενδιαφέρον από το βράδυ του Σαββάτου η «αποκάλυψη» της εφημερίδας «Το Βήμα» για ένα δήθεν πραξικόπημα που δεν έγινε.
Όπως αποκαλύπτει σήμερα το diktionews.gr το τελευταίο αυτό δημοσιογραφικό «κατόρθωμα»
έρχεται να προστεθεί στο άλλο της εφημερίδας «Real» του Ν. Χατζηνικολάου για την ανύπαρκτη, όπως διαρκώς αποδεικνύεται εμπλοκή του προέδρου της Βουλής Β. Μεϊμαράκη σε υπόθεση ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.
Έγκυροι πολιτικοί παρατηρητές με τους οποίους συνομίλησε το diktionews.gr επεσήμαναν ότι στις δύσκολες ημέρες που ζούμε τα επιχειρηματικά – εκδοτικά συμφέροντα προσπαθούν να κρατήσουν τα κεκτημένα – μεταξύ των οποίων και τις υψηλές κυκλοφορίες των φύλλων τους - όχι μόνο με σωρεία προσφορών κάθε λογής αλλά και με τη δημιουργία «θεμάτων» με τα οποία δελεάζουν το αναγνωστικό κοινό.
Και αυτό χωρίς να λαμβάνουν υπόψη ότι είναι δυνατόν να σπιλώνονται υπολήψεις αλλά και να ρίχνουν κι άλλο λάδι στη φωτιά της κοινωνικής αναταραχής.
Είναι χαρακτηριστικό ότι όλοι διέψευσαν την «αποκάλυψη» του «Βήματος» όπως ακριβώς συνέβη στη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας και με την «αποκάλυψη» της «Real» αφού επί της ουσίας ο Πρόεδρος της Βουλής στηρίχτηκε από όλες τις πτέρυγες του Κοινοβουλίου.
Είναι επίσης χαρακτηριστικό ότι «Το Βήμα» στην προσπάθειά του να παρουσιάσει όσο πιο αληθοφανές γίνεται το ρεπορτάζ του ενέπλεξε και πολιτικά πρόσωπα.
«Πολιτικός της εθνικοπατριωτικής πτέρυγας της Δεξιάς ομολογεί σήμερα στις ιδιωτικές συζητήσεις του ότι λίγες ημέρες πριν από τα γεγονότα της 28ης Οκτωβρίου είχε δεχθεί βολιδοσκόπηση από απόστρατο αξιωματικό για την πιθανότητα συμμετοχής του σε μεταβατική κυβέρνηση στρατιωτικών!» ανέγραψε χαρακτηριστικά.
Όμως οι συγκεκριμένοι εν ενεργεία πολιτικοί μετριούνται στα δάκτυλα του ενός χεριού.
Και αυτό το «ιδιωτικές συζητήσεις» δίνει τη δυνατότητα στον οποιονδήποτε να κατευθύνει την «πληροφόρησή» του προς όπου αυτός επιθυμεί!
Η βλάβη που υπέστησαν και υφίστανται θεσμοί όπως η Βουλή (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν έχει βλαφθεί και από τους πολιτικούς) αλλά και οι Ένοπλες Δυνάμεις οι οποίοι θυσιάζονται στον βωμό των επιχειρηματικών κερδών επιδεινώνει ακόμη περισσότερο την κατάσταση στη χώρα, υπογράμμισαν στο diktionews.gr οι ίδιοι έγκυροι πολιτικοί παρατηρητές.