Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Απίστευτο ρεκόρ από τον Φέλιξ! (vds)

ΕΣΠΑΣΕ ΤΟ ΦΡΑΓΜΑ ΤΟΥ ΗΧΟΥ!

Ιστορία έγραψε ο Αυστριακός, Φέλιξ Μπαουμγκάρτνερ, ο οποίος πραγματοποίησε ελεύθερη πτώση από τα όρια του διαστήματος με την πτώση του να καλύπτεται ζωντανά από κάμερες! Υπολογίζεται ότι περίπου 8.000.000 άνθρωποι είδαν τον Μπαουμγκάρντνερ να πραγματοποιεί την πτώση από περίπου 40.000 μέτρα!



Το εγχείρημα διήρκεσε περίπου 2,5 ώρες με τον Αυστριακό να τοποθετείται σε μια κάψουλα την οποία ανύψωσε ένα τεράστιο μπαλόνι γεμάτο με ήλιο! Αφού έφτασε στα 40.000 περίπου μέτρα, πήρε το «ΟΚ» από το τιμ που τον παρακολουθούσε στη γη, έκανε αποσυμπίεση στην καμπίνα και βγήκε στο κενό!



Ο Αυστριακός έσπασε το φράγμα του ήχου, πέφτοντας με ταχύτητα που έφτασε στα 1.173 χιλιόμετρα την ώρα! Μετά από ατέλειωτους στροβιλισμούς, κατάφερε να σταθεροποιήσει το σώμα του, ενώ μετά από 4 λεπτά άνοιξε το αλεξίπτωτό του!
Ο Μπαουμγκάρτνερ έπεφτε για περίπου 6 λεπτά με τα αποθέματα οξυγόνου στις φιάλες του να διαρκούν για 10' από τη στιγμή που έπεσε στο κενό.
Οι προηγούμενες απόπειρες αναβλήθηκαν λόγω άσχημων καιρικών συνθηκών, ωστόσο, αυτή τη φορά τα κατάφερε. Το προηγούμενο ρεκόρ ελεύθερης πτώσης το είχε από το 1960 ο Τζο Κίτλινγκερ από το 1960 (31.333 μέτρα).

sentragoal.gr