Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Ποιούς κατήγγειλε ο Βενιζέλος

Μας το έστειλε το ysterografa.gr/..... Ευχαριστούμε πολύ

Ενωτικός επέλεξε να εμφανιστεί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά την ομιλία του στην κοινή συνεδρίαση της Κ.Ο. της πολιτικής και οργανωτικής γραμματείας, παραπέμποντας κατ ουσίαν την αναπότρεπτη εσωκομματική διαμάχη για το προσεχές Σάββατο, όταν και θα συγκληθεί η ΚΟΕΣ ( Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου ).
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε ότι το προσκλητήριο, που έχει απευθύνει εν όψει Συνεδρίου απευθύνεται «στους πάντες χωρίς εξαιρέσεις και αποκλεισμούς, που δεν έχουν απομακρυνθεί από το Κίνημα», ενώ ασαφές παραμένει το κατά πόσον θα οριστεί τελικώς γραμματεία της ΚΟΕΣ, καθώς κατά πληροφορίες δεν έχει κλειδώσει ακόμη η απόφαση για το αν θα συμπεριληφθούν στο όργανο στελέχη όπως ο Ανδρέας Λοβέρδος και ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης.
Ολομέτωπη, εξάλλου, επίθεση εξαπέλυσε κατά δημοσιογράφων και εκδοτίσκων, όπως σημείωσε χαρακτηριστικά: «5 δημοσιογράφοι κακής ποιότητας έχουν αναλάβει εργολαβικά την κατεδάφιση της αυτοπεποίθησης, μην τους τροφοδοτείτε» επεσήμανε στα στελέχη του ΠΑΣΟΚ.
Επανέλαβε δε ότι πρέπει να συγχρονιστούν όλες οι κινήσεις και οι προσωπικότητες, που ενδιαφέρονται για το μέλλον της Κεντροαριστεράς, ενώ πραγματοποίησε εκ νέου άνοιγμα στη Δημοκρατική Αριστερά μιλώντας για στρατηγική σύμπλευση.

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ EUROGROUP
 Ως αφετηρία για την εθνική αντεπίθεση χαρακτήρισε τη σημερινή απόφαση του Eurogroup, ο Ευάγγελος Βενιζέλος επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι υπάρχουν τεχνικές λεπτομέρειες που χρειάζονται προσοχής. «Το μήνυμα είναι σαφές: η Ελλάδα παραμένει στο ευρώ μολονότι το κόμμα της δραχμής έχει βγει πλέον στη σκηνή με απροκάλυπτο τρόπο», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας ότι εξ ίσου σημαντικό είναι το γεγονός ότι επεκτείνεται η χρηματοδότηση του προγράμματος έως ότου βγει η χώρα στις αγορές, το 2020 ή το 2022.
«Τώρα επείγει η στροφή στο αναπτυξιακό πακέτο» είναι το μότο της Ιπποκράτους με τον πρόεδρο του Κινήματος να επισημαίνει ότι το πρώτο εξάμηνο του 2013 θα είναι πολύ δύσκολο, εντός όμως του προσεχούς έτους θα αρχίσει να διαφαίνεται η στροφή προς το θετικό πρόσημο για την ελληνική οικονομία.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
Για την Ιπποκράτους το σημερινό Eurogroup συνιστά το κλείσιμο του πρώτου πολύ κρίσιμου κύκλου της τρικομματικής κυβέρνησης και ως εκ τούτου ο κύριος Βενιζέλος στην ομιλία του επεχείρησε να θέσει το πλαίσιο λειτουργίας της κυβέρνησης για το αμέσως προσεχές διάστημα και εν όψει, ασφαλώς, ενός πιθανού ανασχηματισμού.
«Η κυβέρνηση πρέπει να έχει ορίζοντα τετραετίας, να διέπεται από καθαρούς κανόνες λειτουργίας, να υπάρχει πλήρης συνεννόηση μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων και όχι φαινόμενα τύπου ιθαγένειας», όπως είπε χαρακτηριστικά. Προσέθεσε δε ότι εν όψει φορολογικού θα πρέπει να υπάρξει εξαντλητική κουβέντα και να μην πλήττουν οι διατάξεις του την ελληνική οικογένεια.
Ο κύριος Βενιζέλος έκανε μάλιστα ειδική μνεία και στο νέο υπόμνημα που απέστειλε ο ειδικός μεσολαβητής του ΓΓ του ΟΗΕ, για το Σκοπιανό, Μάθιου Νίμιτς, επιθυμώντας έτσι να καταδείξει ότι το ΠΑΣΟΚ ενδιαφέρεται συνολικά για την κυβερνητική ατζέντα και ότι δεν πρόκειται να παραμείνει ουρά της ΝΔ στις κυβερνητικές εξελίξεις.
Δριμύτατη επίθεση επεφύλασσε ο κύριος Βενιζέλος και κατά της Χρυσής Αυγής χαρακτηρίζοντας την μάλιστα δις αντισυνταγματικά κόμμα, προλειαίνοντας έτσι το έδαφος, σύμφωνα με πληροφορίες, σε πρωτοβουλίες του ΠΑΣΟΚ στο δίπολο «Χρυσή Αυγή – Κοινοβουλευτική Δημοκρατία»