Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

Γιώργος Χρυσανθόπουλος: Το θετικό για εμάς είναι ότι τα παιδιά ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ την προπόνηση τους!! Έρχονται και φεύγουν πάντα με το ΧΑΜΟΓΕΛΟ!!

Μας το έστειλε ο Μπάμπης Πεΐδης..... Ευχαριστούμε πολύ
  Αγώνες φιλικοί και επίσημοι και πολύ καλή ποιοτική δουλειά στην ΑΓΕΠ. Πως είναι τα πράγματα μετά από 2 μήνες δουλειάς.
Οι πρώτοι μήνες κάθε αγωνιστικής χρονιάς φροντίζουμε περισσότερο να είναι μήνες προσαρμογής θα έλεγα των παιδιών από τις καλοκαιρινές τους διακοπές και να γίνετε επανάληψη κάποιων πραγμάτων από την περσινή χρονιά.
Πιστεύουμε ότι μέσα από την επανάληψη γινόμαστε και αφομοιώνουμε καλύτερα τα βασικά! Βέβαια τα αγωνιστικά τμήματα της ομάδας ξεκίνησαν νωρίτερα τις προπονήσεις για να μπορούν να είναι πιο έτοιμα στο ξεκίνημα των υποχρεώσεων τους.
Ήδη τα πρώτα αποτελέσματα είναι ενθαρρυντικά και στο τμήμα του παιδικού όσο και του εφηβικού. Τα παιδιά είναι ακόμη καλύτερα από την περσινή  χρόνια και μέρα με την μέρα γίνονται ακόμη καλύτερα μέσα από τις καθημερινές τους προπονήσεις.
Στο ανδρικό τμήμα είναι χαρά μας που συμμετέχουν παιδιά από το εφηβικό και παιδικό μας τμήμα με την προσθήκη κάποιων παιδιών ,νέα σε ηλικία, με καλό χαρακτήρα που θα βοηθάμε τα νέα παιδιά !!Είναι κάτι που θα το κρατήσουμε και τα επόμενα χρόνια!
Φέτος ενεργοποιήθηκε και η γυναικεία μας ομάδα που θα συμμετέχει κανονικά στο νέο πρωτάθλημα και σκεπτικό μας είναι ακριβώς το ίδιο με του ανδρικού τμήματος!
Ωστόσο έχουμε δηλώσει ότι επειδή είμαστε νέα ομάδα χρειαζόμαστε σίγουρα κάποιον χρόνο για να μπορέσουμε να βγάλουμε τα πρώτα αποτελέσματα όπως εμείς θέλουμε.
Θέλει υπομονή, επιμονή και όλοι γνωρίζουμε ότι όλες οι νέες ομάδες θέλουν χρόνο!
Βέβαια υπάρχουν και τα μη αγωνιστικά τμήματα της ομάδας στα οποία φροντίζουμε να εμπλουτίζουμε με εμπειρίες με φιλικά παιχνίδια όπως ήδη κάναμε με κάποια τμήματα μας εναντίον μιας ιστορικής μπασκετικής ομάδας όπως είναι ο ΠΑΟΚ  χωρίς να δίνουμε σαν στόχο ούτε το αποτέλεσμα αλλά ούτε και αν τα παιδιά μας αντιμετωπίζουν αντίπαλους μεγαλύτερους από αυτούς.
Στόχος μας είναι να δίνουμε την ευκαιρία σε όλα τα παιδιά να παίξουν και να κερδίσουν εμπειρίες!
Φέτος όμως διανύοντας την δεύτερη χρονιά μας έχουμε και πολλές νέες εγγραφές με παιδιά που δεν είχανε ασχοληθεί ποτέ με το μπάσκετ και φροντίσαμε να μπουν σε τμήματα καινούργια και όχι στα ήδη υπάρχων γιατί δεν θα μπορούσαν να ακολουθήσουνε τα παλιά και θα ήταν άδικο γι αυτά!
Ίσως τα νέα παιδιά χρειαστούν κάποιον χρόνο περισσότερο από τα παλιά για να μπορέσουν να συμμετέχουν έστω για αρχή σε φιλικά παιχνίδια!
 
Στο φιλικό με τον ΠΑΟΚ είδαμε τα παιδιά να απολαμβάνουν την εμπειρία απέναντι σε μια από τις κορυφαίες ακαδημίες της Β. Ελλάδος. Θα έχουν και συνέχεια ανάλογες αγωνιστικές εκδηλώσεις?
 
Τα παιδιά όπως σε όλες τις ομάδες έτσι  και στην δική μας στο άκουσμα φιλικών παιχνιδιών ενθουσιάζονται. Το ίδιο συμβαίνει και με εμάς.
Τα παιδιά στα φιλικά παιχνίδια με την ομάδα του ΠΑΟΚ που καταφέραμε και φιλοξενήσαμε, καταφέραμε να φέρουμε την ομάδα του ΠΑΟΚ στην πόλη μας, δείξανε έναν χαρακτήρα ανταγωνιστικό ασχέτως αν απέναντι τους είχαν να αντιμετωπίσουν ομάδα με μεγαλύτερα παιδιά από αυτούς.
Νομίζω  ότι το χάρηκαν και μόνο κέρδος είχαμε από αυτήν την σειρά φιλικών!! Αυτό  όμως που προσπαθούμε να βάλουμε θα έλεγα στα παιδιά, είναι μόνο μέσα από την προπόνηση μπορούμε να βελτιωθούμε ακόμη περισσότερο.
Και αυτό το έχουν καταλάβει γιατί συμμετέχουν όλα καθημερινά στις προπονήσεις και πλέον μόνα τους ζητιάνε να προπονούνται πιο πολύ και όχι μόνο να παίζουν φιλικά!!.
Σημαίνει  ότι έχουν βρει τον στόχο τους και ξέρουν τι τους κάνει καλύτερους!!
Αλλά  θέλει υπομονή από την πλευρά τους γιατί τα παιδιά θέλουν να παίζουν. Και επειδή οι εποχές είναι δύσκολες δεν θέλουμε να κανονίζουμε κάποια σειρά φιλικών και οι γονείς να χρεώνονται ένα κοστολόγιο που ίσως είναι δυσβάστακτο.
Είναι  πολύ εύκολο αυτό για εμάς αλλά πρέπει να σκεφτόμαστε και τις ανάγκες κάθε οικογένειας. Προσπαθούμε  να κανονίζουμε φιλικά παιχνίδια και εντός αλλά και εκτός πόλης με το χαμηλότερο κόστος αν όχι καθόλου!
Έχουν  ήδη κανονιστεί φιλικά παιχνίδια με την ομάδα του Μαντουλίδη να έρθει στην πόλη μας, με την ομάδα του Άρη να παίξουν στην Θεσσαλονίκη αλλά ψάχνουμε να βρούμε τις ημερομηνίες, με την ομάδα του Κολινδρού για να αγωνιστεί ένα τμήμα κοριτσιών αλλά το πιο σημαντικό είναι η προσπάθεια μας για ένα ταξίδι με φιλοξενία στο Βελιγράδι.
Σε  όλα αυτά θα συμμετέχουν πάντα διάφορα τμήματα των ακαδημιών και συνέχεια ψάχνουμε επιλογές για φιλικά αλλά αρχίζουν πλέον να μας καλούν σε διάφορα τουρνουά, πάντα όμως με φιλοξενία και χωρίς οι γονείς να χρεώνονται οτιδήποτε υπέρογκο ποσό! Για  να μπορούν να έρχονται όλα τα παιδιά μαζί μας!!
 
3.Τα αγωνιστικά τμήματα σε τι επίπεδο βρίσκονται με δεδομένο ότι είναι σχετικά νέα σε ίδρυση αλλά σίγουρα όχι σε εμπειρίες.
 
Όπως  ανέφερα και πιο πάνω είμαστε ικανοποιημένοι με την πρόοδο που δείχνουν τα αγωνιστικά μας τμήματα!
Το  ανδρικό μας τμήμα αν και όπως ανέφερα σαν νέα ομάδα σιγά σιγά βρίσκει τον δρόμο του και τα δείγματα στα φιλικά παιχνίδια είναι καλά!
Βέβαια  θα χρειαστεί ακόμη χρόνο για να φτάσει εκεί που θέλουμε!!
Το  εφηβικό μας τμήμα και το παιδικό χρειάζεται ακόμη χρόνο αλλά από την συμμέτοχη των παιδιών μας κάνει να χαμογελάμε και να νοιώθουμε ότι πάμε πολύ καλά!!
Χαιρόμαστε  όμως ιδιαίτερα που φέτος θα μπορέσουμε και θα έχουμε και γυναικεία ομάδα με κοπέλες έμπειρες αλλά και νέες και θα πάρουμε μέρος στο πρωτάθλημα.
Γιατί  στόχος μας είναι  κάποια νεαρά κορίτσια μεγαλώνοντας να έχουν "στέγη" και όχι να τα αφήσουμε χωρίς ομάδα!
 4.Οι χώροι προπόνησης σας καλύπτουν? Παιδιά και προπονητές αισθάνονται άνετα και χαλαρά στις ώρες των προπονήσεων?
Αυτό  είναι ίσως το μεγάλο πρόβλημα όχι μόνο για εμάς αλλά για όλη την Ελλάδα.
Μιλώ  πανελλαδικά και όλα τα παιδιά, παλιοί συμπαίκτες μου, μου αναφέρουν το ίδιο πρόβλημα. Πάραυτα  ευτυχώς έχουμε βρει κάποιους χώρους και μπορούμε και δουλεύουμε ικανοποιητικά.
Τα  παιδιά και εμείς βέβαια έχουμε προσαρμοστεί στις συνθήκες αυτές και δουλεύουμε με ζήλο, χαρά και όρεξη!!
Τα  αγωνιστικά μας τμήματα βέβαια συμμετέχουν σε κανονικά γήπεδα ενώ τα μη αγωνιστικά μας τμήματα πιστεύουμε, από την στιγμή που δεν υπάρχει η δυνατότητα χώρων, ότι μπορούν να μάθουν τα μυστικά του μπάσκετ και στους χώρους που ήδη προπονούμαστε!
Πάντα  όμως προσπαθούμε να βρίσκουμε την καλύτερη λύση για όλα τα τμήματα μας!
φροντίζουμε πάντα να βρισκόμαστε σε κάθε προπόνηση των τμημάτων  μας 2 και ίσως και 3 προπονητές ,αν υπάρχει χρόνος, για την καλύτερη λειτουργία της προπόνησης!
Το  θετικό για εμάς είναι ότι τα παιδιά ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ την προπόνηση τους!!
Έρχονται και φεύγουν πάντα με το ΧΑΜΟΓΕΛΟ!!