Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΔΑΕΜ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

Μας το έστειλε το simbasiouxoidaem.blogspot.gr ..... Ευχαριστούμε πολύ

Εμείς οι συμβασιούχοι της Επιχείρησης Μηχανογράφησης του Δήμου Αθηναίων (ΔΑΕΜ) θα θέλαμε μέσω των ηλεκτρονικών μέσων ενημερώσεως να ακουστούμε, μπροστά στην κατάφορη αδικία που εκδηλώνεται εις βάρος μας και ενώπιον του εφιάλτη της ανεργίας που ήδη αντιμετωπίζουμε.

Είμαστε οι συμβασιούχοι διοικητικοί υπάλληλοι του Δήμου της Αθήνας και επανδρώνουμε νευραλγικές υπηρεσίες του Δήμου, όπως το Ληξιαρχείο, Δημοτολόγιο, Δημοτική αστυνομία, Διεύθυνση Δημοτικών Προσόδων, Ο.Α.Κ.Π, Κέντρο Αλλοδαπών, Διεύθυνση Ταμιακής, Διεύθυνση Αδειών Καταστημάτων, Διεύθυνση Προσωπικού, 1595 - Υπηρεσία γραμμή του Δημότη, κλπ.

Σε όλες αυτές της υπηρεσίες έχουμε πραγματοποιήσει την ηλεκτρονική μηχανογράφησή τους χωρίς να έχουμε ούτε κατά διάνοια τις παροχές και τα επιδόματα των μονίμων συναδέλφων μας. Δουλεύοντας χωρίς δώρα, χωρίς άδειες πάντοτε όμως με το αίσθημα του καθήκοντος και των ευθυνών που έχει η θέση μας.

Η αναλγησία και οι ενέργειες της δημοτικής αρχής του κ. Καμίνη μας οδήγησαν πριν ενάμιση χρόνο στην ανεργία και από τις 18/10/2012 μετά από τρεις μήνες είμαστε και πάλι εκτός εργασίας μετά από αρνητική απόφαση "εξπρές" που βγήκε μόλις σε μιάμιση εβδομάδα.

Μακάρι η ελληνική δικαιοσύνη να ήταν το ίδιο άμεση και για όλους εκείνους που ευθύνονται για την σημερινή κατάσταση της χώρας μας.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο που ακολουθεί την τακτική του παραλόγου την μια δεν θεωρούμαστε "απαραίτητοι" για την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου και την άλλη είμαστε, αλλά δεν μπορεί να μας κρατήσει στην εργασία, παρότι ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ πληρούμε πάγιες και διαρκείς ανάγκες, την ίδια στιγμή που πολλές υπηρεσίες ήδη υπολειτουργούν ή έχουν κλείσει και οι δημότες βρίσκουν μπροστά τους τεράστιες ουρές για να εξυπηρετηθούν.

Στην ίδια κατάσταση με εμάς βρίσκονται και διοικητικοί υπάλληλοι από όλες τις διευθύνσεις του Δήμου.

Τρείς ημέρες μόλις απο την απόλυση μας και ενώ ο δήμος όπως ισχυρίζεται δεν έχει κονδύλια για μισθοδοσία "εμφανίζεται" προκύρηξη για την πρόσληψη 43 ατόμων στο Κέντρο Υποδοχής Αστέγων του Δήμου Αθηναίων, θέσεις που σχεδόν όλες μεχρι πριν μερικές ημέρες κάλυπταν συμβασιούχοι διοικητικοί υπάλληλοι.

Τόσο παλιό και χιλιοφορεμένο παιχνίδι μικροπολιτικής που πλέον δεν ξεγελά κανέναν.

Την ίδια στιγμή στον δήμο συνεχίζουν να εργάζονται "συμβασιούχοι" με την ταμπέλα του "εθελοντή"

Ο ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ! ΤΙ ΝΟΜΙΖΕΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΚΑΜΙΝΗ; ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΛΑΕΙ ΧΑΝΤΡΕΣ;

Οδηγούμαστε στην οικονομική εξαθλίωση έχοντας πίσω μας τις οικογένειές μας να συντηρήσουμε και πλήθος υποχρεώσεων. Θέτουμε την δημοτική αρχή προ των ευθυνών της,

ΖΗΤΟΥΜΕ - ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

Άμεσα την συναίνεση του δήμου σε όλα τα δικαστήρια συμβασιούχων.

Εκφράζουμε επίσης την συμπαράσταση μας στους συναδέλφους ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου (ΙΔΑΧ) που βρίσκονται στο κατώφλι εξόδου του δήμου μετά τα ισοπεδωτικά και απάνθρωπα μέτρα του νέου μνημονίου της ντροπής, αντιμέτωποι με την εφεδρεία και την απόλυση.

Συνάδελφοι μην πιστέψετε τις κίβδηλες υποσχέσης της δημοτικής αρχής για στήριξη σας στα δικαστήρια μιας δημοτικής αρχής που εδώ και ενάμιση χρόνο εκπαραθυρώνει ανηλεώς τους συμβασιούχους για να καλύψει τις θέσεις τους με προσλήψεις μέσω ΜΚΟ!

Μόνη διέξοδος είναι ο αγώνας, αλλιώς είναι γνωστό τι θα ακολουθήσει.

ΧΘΕΣ ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ, ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΑΟΡΙΣΤΟΥ, ΑΥΡΙΟ ΟΙ ΜΟΝΙΜΟΙ!

Τονίζουμε πως σεβόμαστε απόλυτα τις αποφάσεις της δικαιοσύνης και θα συνεχίσουμε αμείωτα τον
αγώνα μας με κάθε νόμιμο ένδικο μέσο μέχρι την επίτευξη του αυτονόητου στόχου μας:

ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΤΗΣ ΔΑΕΜ - ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ