Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Οι μνημονιακές πολιτικές οδηγούν την αυτοδιοίκηση στο περιθώριο

Μας το έστειλε ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΙΕΡΙΑΣ..... Ευχαριστούμε πολύ 

Ανακοίνωση του Τμήματος Αυτοδιοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ για την ανάγκη απάντησης στην επιδιωκόμενη απαξίωση της Αυτοδιοίκησης μέσα από τις μνημονιακές πολιτικές.

Ολόκληρη η ανακοίνωση
Έγκαιρα είχαμε επισημάνει ότι οι μνημονιακές πολιτικές οδηγούν  την Αυτοδιοίκηση στην απαξίωση, την κοινωνία στην καταστροφή, τη δημοκρατία στο περιθώριο. Η τρικομματική κυβέρνηση Σαμαρά θέλει να ολοκληρώσει το «θεάρεστο έργο». 

Με τον προϋπολογισμό μειώνει δραματικά τους πόρους στην Αυτοδιοίκηση,  ακυρώνοντας ακόμα και το απαράδεκτο, υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο χρηματοδότησης των ΟΤΑ. Χωρίς καν συζήτηση, μέσα από την απαξίωση της κοινοβουλευτικής διαδικασίας και με τη μορφή των πράξεων νομοθετικού περιεχομένου, θεσμοθετεί την αντισυνταγματική επιτροπεία στο Δημόσιο, καταλύοντας ακόμα και το αυτοδιοίκητο των ΟΤΑ, οδηγώντας παράλληλα σε χιλιάδες απολύσεις εργαζομένων και επιβάλλοντας διαρκώς νέους φόρους και τέλη στους πολίτες. 

Με διαδικασίες εξπρές και τη συνενοχή της Περιφέρειας Αττικής προχωρά, μέσω ΣΔΙΤ, στην κατασκευή των φαραωνικών εργοστασίων καύσης σύμμεικτων, δεσμεύοντας, χωρίς να ρωτηθούν η αυτοδιοίκηση και οι τοπικές κοινωνίες, τη διαχείριση των απορριμμάτων για 25 χρόνια. Επιλέγει μια ιδιαίτερα δαπανηρή (4 φορές μεγαλύτερο κόστος διαχείρισης), αντιπεριβαλλοντική διαδικασία επεξεργασίας (κόντρα ακόμα και στις ευρωπαϊκές οδηγίες μείωσης όγκου, ανακύκλωσης – ανάκτησης στη πηγή) χάρη της εξυπηρέτησης μεγάλων εγχώριων και διεθνών (κυρίως Γερμανικών) οικονομικών συμφερόντων. Ανέχεται τις απαράδεκτες παρεμβάσεις – παραινέσεις Φούχτελ, που ως ύπατος αρμοστής, ευτελίζει κάθε έννοια αξιοπρέπειας και αυτοτέλειας σε αυτοδιοικητικούς και εργαζόμενους. 

Φτάνει πια. Οι καταστροφικές μνημονιακές πολιτικές και οι εκφραστές τους πρέπει να ανατραπούν. Οι καιροί δεν δικαιολογούν αναστολές, αναβολές και ενδοιασμούς. Οφείλουμε όλοι, αυτοδιοικητικοί, εργαζόμενοι, τοπικές κοινωνίες να οικοδομήσουμε ένα ενιαίο αγωνιστικό μέτωπο ανατροπής και να το επιβάλλουμε.