Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

 Σιάτιστα: Αυτοκτόνησε γιατί του έκοψαν τη σύνταξη

ΧΡΙΣΤΙΑΝΑ ΧΟΡΛΙΑΦΑΚΗ

Δεν πίστευε στα μάτια του ένας αλλοδαπός βοσκός, όταν προχθές το απόγευμα βρέθηκε μπροστά σε ένα αποτρόπαιο θέαμα, σε ορεινή βραχώδη περιοχή της Γαλατινής, καθώς
αντίκρισε έναν ανθρώπινο σκελετό σε προχωρημένη αποσύνθεση να κρέμεται από τον βράχο!
Η κινητοποίηση της Αστυνομίας ήταν άμεση και ακολούθησε επιχείρηση περισυλλογής του αποσυνθεμένου πτώματος, όπου και διαπιστώθηκε ότι άνηκε στον άτυχο 60χρόνο  συνταξιούχο οικοδόμο που είχε εξαφανιστεί στις 29 Αυγούστου 2012.
Οι Αρχές αποκλείουν το ενδεχόμενο της εγκληματικής ενέργειας, ενώ σημειώνεται ότι ο 60χρόνος βρέθηκε απαγχονισμένος, μάλιστα ήταν κρεμασμένος από τον βράχο με την ζώνη του.
Στις 29 Αυγούστου, ο άτυχος πρώην οικοδόμος, έφυγε από το σπίτι του προκειμένου να πάει στο ΙΚΑ Σιάτιστας για τη σύνταξή του. Εκεί ενημερώθηκε ότι «κόπηκε» η πενιχρή αναπηρική σύνταξη που έπαιρνε, η οποία ήταν και ο μοναδικός οικονομικός πόρος για την οικογένειά του.
Το κόψιμο της σύνταξης και η οικονομική ανέχεια ήταν ο καθοριστικός λόγος που τον ώθησε στην απόφασή του να μη γυρίσει σπίτι του. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, λίγο μετά την εξαφάνιση, τηλεφώνησε για τελευταία φορά στους δικούς του, στους οποίους διεμήνυσε ότι «δεν θα ξαναγυρίσει γιατί αισθάνεται άχρηστος, καθώς δεν μπορεί πλέον να προσφέρει τίποτα».