Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Η έκθεση της τρόικας: Μεταξύ ταινίας… τρόμου και επιστημονικής φαντασίας

Μας το έστειλε το ysterografa.gr/..... Ευχαριστούμε πολύ 

Η διετής παράταση στην εκτέλεση του ελληνικού προγράμματος και οι διαφωνίες στους κόλπους της τρόικας για την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους προκάλεσαν σήμερα τις
αντιδράσεις σημαινόντων στελεχών του γερμανικού ομοσπονδιακού κοινοβουλίου.
Ο επικεφαλής προϋπολογισμού του CDU, Norbert Barthle, μίλησε στην “Handelsblatt-Online” και φάνηκε ιδιαίτερα συγκρατημένος για τις επικείμενες ψηφοφορίες στο Bundestag αναφορικά με την βοήθεια στην Ελλάδα. «Αρχικά θα πρέπει να ξεκαθαρίσουν πολλά ανοικτά ζητήματα και συγκεκριμένα ο τρόπος που θα προσαρμοσθεί το δεύτερο πρόγραμμα της Ελλάδας … στη συνέχεια μπορεί κανείς να σκεφτεί και για επόμενα βήματα», δήλωσε.
Σύμφωνα με την άποψη του ειδικού περί των δημοσιονομικών του FDP, Frank Schäffler, η ιστορία αποκαλύπτει την διαμάχη μεταξύ της Lagarde και του Juncker και ισχυρίζεται ότι τα υπόλοιπα κράτη της ευρωζώνης δεν είναι δυνατόν να υποστούν μεγάλες απώλειες από τα δάνεια που χορήγησαν στην Ελλάδα. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά στην ίδια ιστοσελίδα, «η έκθεση κινείται μεταξύ ιστορίας τρόμου και μυθιστορήματος φαντασίας …   το Bundestag θα πρέπει να αποτρέψει τώρα μια πιθανή απόπειρα της κυβέρνησης να το παρακάμψει … ένα τρίτο πακέτο βοήθειας θα ήταν καθαρό ξόδεμα χρημάτων».
Το κόμμα των «Πρασίνων» αντίθετα, συμφώνησε με την παράταση του ελληνικού προγράμματος, αλλά εξάρτησε την στάση του στο κοινοβούλιο από την εξέταση όλων των «σχετικών» πληροφοριών. «Κατά βάση αντιμετωπίζουμε με μεγάλη συμπάθεια την χορήγηση περισσότερου χώρου στην Ελλάδα ενόψει της δύσκολης οικονομικής κατάστασης στην Ευρώπη, ώστε να καταφέρει την επιστροφή στην ανάπτυξη και την κοινωνική σταθερότητα», δήλωσε το αρμόδιο στέλεχος του κόμματος, Priska Hinz. Η ίδια δεν φαίνεται να λαμβάνει σοβαρά υπόψη την διαμάχη στις τάξεις της τρόικας και αναμένει συμβιβασμό στις επόμενες ημέρες.