Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

Βενιζέλος… κατά πάντων στη Βουλή

Μας το έστειλε το ysterografa.gr/..... Ευχαριστούμε πολύ 

Το θεσμικό βήμα της Βουλής, στο πλαίσιο της συζήτησης για τον προϋπολογισμό του 2013 επέλεξε ο Ευάγγελος Βενιζέλος για να στείλει ένα μήνυμα προς όλους, αναφορικά με την
εκταμίευση της δόσης, και την πολιτική αντιμετώπιση του ελληνικού προβλήματος από την πλευρά των Ευρωπαίων εταίρων της χώρας.
“Η παράταση της εκκρεμότητας είναι αργός θάνατος για την Ελλάδα. Και αυτό είναι πρόβλημα πανευρωπαϊκό, και θα πλήξει την ευρωζώνη συνολικά. Αμφίσημες δηλώσεις του τύπου ”Η Ελλάδα θα είναι στο ευρώ αν είναι συνεπής”, δεν πρέπει να ακούγονται από την Ευρώπη”, ήταν τα λόγια του Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος συνέχισε, απευθυνόμενος στην κυβέρνηση: “Τα μέτρα αυτά πρέπει να είναι τα τελευταία και θα είναι τα τελευταία. Δεν υπάρχουν άλλα. Τώρα είναι η ώρα που πρέπει να είμαστε αποφασιστικοί στη διαπραγμάτευση. Τώρα δεν υπάρχει περιθώριο υποχώρησης ή καθυστέρησης. Στην προχθεσινή ψηφοφορία στη Βουλή, η κυβερνητική πλειοψηφία έδειξε την αντοχή και την αποφασιστικότητά της”, επεσήμανε.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε επίθεση και κατά του Αλέξη Τσίπρα, για τη στάση που κρατά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και για όσα λέει στις ομιλίες του ή σε συνεντεύξεις του στο εξωτετικό. “Με την πρόσφατη συνέντευξή του στη Die Zeit , o κ. Τσίπρας κάνει μια αντεθνική πρόσκληση, μια προβοκάτσια εναντίον του τόπου. Καλεί τους επενδυτές να προσέξουν γιατί αν επενδύσουν στην Ελλάδα οι συμφωνίες θα ακυρωθούν! Ο κ. Τσίπρας κινείται από μια μικροκομματική οπτική γωνία”, σχολίασε με νόημα ο Ευάγγελος Βενιζέλος.