Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η θεατρική παιδική παράσταση «Ο μικρός πρίγκιπας» στον Κολινδρό

Μας το έστειλαν από το Δήμο Πύδνας Κολινδρού..... Ευχαριστούμε πολύ


Με μεγάλη επιτυχία και με ασφυκτικά γεμάτο το χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου Κολινδρού  από μεγάλους και μικρούς φίλους πραγματοποιήθηκε , την Κυριακή
  18 Νοεμβρίου 2012 και ώρα 18:00, η προγραμματισμένη θεατρική παιδική παράσταση με  το έργο του Αντουάν ντε Σαιντ Εξυπερύ «Ο μικρός πρίγκιπας» από το Θέατρο «Λαμπιόνι», που παρουσίασε το Κέντρο Πολιτισμού Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, ο Δήμος Πύδνας-Κολινδρού και ο ΔΗ.ΦΟ.Π.Α.Π.Ο.Υ.

Η παράσταση είναι ενταγμένη στη δράση «Ευριπίδεια 2011-2014 του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ΕΣΠΑ 2007-2013.

Μεγάλοι και μικροί θεατές  του Δήμου μας, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την παιδική θεατρική παράσταση  χωρίς εισιτήριο ή άλλη οικονομική επιβάρυνση, ξεφεύγοντας για λίγη ώρα από την δισβάσταχτη  καθημερινότητα. Η θεατρικοποιημένη παρουσίαση του κλασικού αριστουργήματος του Σαιντ Εξυπερύ  υπερβαίνει τα όρια των ηλικιών και αποτελεί μια σπουδή και έναν ύμνο στη φαντασία, μια μύηση στα ανθρώπινα αισθήματα και τις αξίες, ένα λυρικό ταξίδι στα αστέρια και στο όνειρο.
Κύριος στόχος ομοειδών εκδηλώσεων είναι  η στήριξη ατομικών και συλλογικών πρωτοβουλιών με τη συνεργασία  πολιτιστικών οργανισμών και φορέων ,   σε τοπικό και ευρύτερο φάσμα . Να αναδεικνύουμε  την υποκριτική  ικανότητα και  να προσαρμόζουμε την πολιτιστική παράδοση, την πολιτισμική αυθεντικότητα στις σύγχρονες απαιτήσεις και να συνδέουμε τον πολιτιστικό πλούτο με τη συνολική δυναμική ανάπτυξη και την διατήρηση των εκδηλώσεων ως θεσμούς.
Είμαστε σίγουροι ότι, όλοι μαζί μπορούμε να διοργανώσουμε ακόμη καλύτερες εκδηλώσεις όχι μόνο για ψυχαγωγία αλλά για να ενδυναμώσουμε την πολιτισμική και πολιτιστική παρουσία του τόπου μας.

Κολινδρός, 20 Νοεμβρίου 2012

Από το Δήμο Πύδνας -  Κολινδρού και το ΔΗ.ΦΟ.Π.Α.Π.Ο.Υ