Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ θα πάρει πίσω όσα η κυβέρνηση υφαρπάζει και καταληστεύει

Μας το έστειλε ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΙΕΡΙΑΣ..... Ευχαριστούμε πολύ

Τη συμπαράστασή τους στους εργαζομένους των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης συνολικά, καθώς και στις εργαζόμενες και εργαζομένους του ν. Λάρισας, τόσο του Δημοσίου όσο και του Ιδιωτικού Τομέα, εκφράζουν με κοινή ανακοίνωσή τους οι βουλευτές Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Ηρώ Διώτη και Δημήτρης Γελαλής.

Ολόκληρη η ανακοίνωση

«Συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα των εργαζομένων στους ΟΤΑ, που συνεχίζουν και κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους, με νέα 48ωρη απεργία σήμερα και αύριο 8-9/11/2012 και αποχή από τα καθήκοντά τους το Σαββατοκύριακο, με αφορμή την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, που θα οδηγήσει στην απόλυση εκατοντάδων εργαζομένων και στους ΟΤΑ –σε μία Ελλάδα που μετρά από τον Αύγουστο το ποσοστό της ανεργίας στο 25,4% του ενεργού πληθυσμού -, καθώς και την επικείμενη ψηφοφορία για κύρωση του Κρατικού Προϋπολογισμού τα μεσάνυχτα της Κυριακής.

Με όχημα το λεγόμενο σχήμα της κινητικότητας με τις υποχρεωτικές μετατάξεις και μεταφορές, καθώς και τη διαθεσιμότητα του προσωπικού στον ευρύτερο Δημόσιο Τομέα, και παρά τις χθεσινές διαβεβαιώσεις του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, η χθεσινοβραδινή έστω και οριακή κύρωση των μέτρων του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016, ανοίγει την κερκόπορτα για μαζικές απολύσεις υπαλλήλων. Με το ίδιο νομοσχέδιο, μόνο στα χαρτιά η Αυτοδιοίκηση έχει αυτοτέλεια, αφού επιβάλλεται “επιτροπεία” στους Δήμους που δεν καταφέρνουν να ισοσκελίσουν προϋπολογισμούς, η οποία “κρύβει” νέες απολύσεις, αναγκαστικές μετατάξεις, μειώσεις μισθών και αύξηση φόρων στους δημότες.

Χαιρετίζουμε τις δυναμικές αντιδράσεις και οι μαζικές συγκεντρώσεις και πορείες του συνόλου της ελληνικής κοινωνίας το πρωί της Τρίτης και το απόγευμα της Τετάρτης σε κάθε γωνιά της χώρας, που πέτυχαν να τρομοκρατήσουν τους κυβερνώντες. 

Με το χθεσινό νομοσχέδιο δεν πλήττονται μόνο οι δημόσιοι υπάλληλοι, αλλά και το σύνολο των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα. Με ρυθμίσεις που ψευδεπίγραφα στοχεύουν στην ενδυνάμωση της αγοράς εργασίας και προώθηση της απασχόλησης, μεταξύ άλλων:

  • καταποντίζεται ο κατώτατος μισθός στα 586,08 ευρώ μικτά για τους άνω των 25 ετών εργαζομένους και στα 510,95 ευρώ μικτά για τους υπάλληλους κάτω των 25 ετών, 
  • ελαστικοποιούνται ακόμη περισσότερο οι όροι και οι ώρες εργασίας, 
  • ελαχιστοποιούνται ή και εκμηδενίζονται οι αποζημιώσεις, 
  • αυξάνονται κατά 2 έτη τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης με ελάχιστες εξαιρέσεις, 
  • μειώνονται οι συντάξεις και το εφάπαξ, 
  • καταργούνται τα επιδόματα και δώρα εορτών Χριστουγέννων και Πάσχα και το επίδομα αδείας.

Το νομοσχέδιο με τα επείγοντα μέτρα του Ν. 4046/2012 και του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016 πέρασε οριακά, με 153 θετικές ψήφους σε σύνολο 299 ψηφισάντων. Αυτή την Κυριακή ψηφίζεται ο Προϋπολογισμός, ένας προϋπολογισμός που έρχεται να αποτελειώσει την ήδη τσακισμένη κοινωνία, να καταργήσει και τα τελευταία ίχνη του κοινωνικού κράτους, να καταλύσει ό,τι έχει απομείνει όρθιο από εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα σε τούτη την χώρα.

Είναι τουλάχιστον αφελής όποιος πιστέψει στα πρωθυπουργικά ψεύδη, ότι δήθεν αυτά τα νέα μέτρα είναι τα τελευταία. Δε σκοπεύουν να σταματήσουν παρά μόνο όταν πετάξουν την κοινωνία στο καναβάτσο. Όμως δε θα τους αφήσουμε. Η χθεσινή ψηφοφορία δείχνει ξεκάθαρα ότι η τρικομματική κυβέρνηση παραπαίει. Και μπροστά μας ανοίγονται νέα πεδία σύγκρουσης. Υπάρχει ο προϋπολογισμός, υπάρχει το αποτέλεσμα της Συνόδου τη Δευτέρα στο Eurogroup, αλλά υπάρχει και η μάχη να μην περάσουν, να μην εφαρμοστούν αυτά τα μέτρα. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, με τις βουλευτίνες και τους βουλευτές του εντός κι εκτός Βουλής όπως και χθες, με τα μέλη του, με όλες του τις δυνάμεις, με τη στήριξη της κοινωνίας, θα πάρει πίσω όσα σήμερα η κυβέρνηση υφαρπάζει και καταληστεύει».