Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

«Μαμά βοήθεια!» . Η φάρσα που κάνει το γύρο του διαδικτύου


.Στέλιος Παπαναστασίου
Η Ρεμπέκα Μπους ήταν ήδη ανήσυχη σχετικά με το ταξίδι της κόρης της, Σαμάνθα, στο Γκραν Κάνυον, στην πολιτεία του Κολοράντο (ΗΠΑ). Η αγωνία της όμως έφτασε στο
αποκορύφωμα όταν η 22χρονη της έστειλε μια φωτογραφία που έδειχνε τη ίδια να κρέμεται κυριολεκτικά από το χείλος του γκρεμού.
Η απίστευτη εικόνα ήταν μια καλοστημένη φάρσα που ως σκοπό της είχε να ταρακουνήσει λίγο την υπερπροστατευτική μητέρα της κοπέλας – στην πραγματικότητα η ίδια στεκόταν με σταθερότητα πάνω σε ένα  βράχο που βρισκόταν λίγο χαμηλότερα καθώς το αγόρι της την τράβαγε φωτογραφία.
Όμως η κ.Μπους, από το Γουέστμοντ του Ιλινόις, «τσίμπησε» για τα καλά, καθώς στην όψη της φωτογραφίας παραλίγο να πάθει καρδιακή προσβολή, με την φάρσα να κάνει παγκόσμια θραύση μετά από δημοσίευσή της στο Reddit.
H κόρη της δήλωσε: «πέντε μέρες πριν φύγουμε, η μητέρα μου είχε πει να προσέχω μήπως πέσω σε κανένα γκρεμό ή με πάρει ο αέρας. Οπότε πάνω στην πεζοπορία βρήκαμε ένα καλό σημείο όπου μπορούσα να σταθώ και να φαίνεται σαν να κρέμομαι. Το αγόρι μου τοποθέτησε στη σωστή γωνία την κάμερα και τράβηξε μια απίστευτη φωτογραφία». Όμως η κ.Μπους και όλοι οι συνάδελφοί της δεν μπόρεσαν να διακρίνουν την αστεία πλευρά μέσα σε όλο αυτό.
«Την έστειλα πρώτα στην μητέρα μου που εργάζεται σε μια ιατρική εταιρία και περιστοιχίζεται από γυναίκες που με ξέρουν από μωρό. Όλοι τους τρελάθηκαν από την αγωνία τους όταν την είδαν.», δήλωσε η νεαρή.
Για να κάνει πιο πιστευτή την όλη φάρσα, η 22χρονη απενεργοποίησε το σύστημα εντοπισμού(GPS) που είχε εγκατεστημένο στο κινητό της ώστε να μην μπορούν να καταλάβουν που βρίσκεται.
article-2237666-162F96F1000005DC-252_634x365
«Δουλεύουμε μαζί, οπότε καθημερινά επικοινωνούμε ανάμεσα στα άλλα και για την δουλειά. Οπότε για ολόκληρη την εβδομάδα αποφάσισα να μην της πω που βρίσκομαι˙ έπρεπε να την κάνω να μάθει ότι δεν χρειάζεται να ξέρει ανά πάσα στιγμή το που βρίσκομαι.», δήλωσε αργότερα σε τηλεοπτικό σταθμό.
Δημοσιεύοντας την φωτογραφία υπό τον τίτλο «Η μαμά ανησυχούσε για το ταξίδι μου στο Γκραν Κάνυον, οπότε της έστειλα αυτήν την εικόνα», προκάλεσε καταιγισμό θετικών και αρνητικών σχολίων στο δίκτυο Reddit.
Καταλήγοντας, δήλωσε πως η μητέρα της ηρέμησε έκτοτε και την συγχώρεσε αν και την κοψοχόλιασε έτσι: «Είναι μια χαρά τώρα. Όχι, δεν θύμωσε τόσο. Απλά ανακουφίστηκε όταν έμαθε ότι επρόκειτο για φάρσα».
Όμως παρά την αντίδραση, υποστήριξε ότι αυτή δεν θα είναι και η τελευταία της φάρσα: «Τα αστεία ποτέ δεν σταματούν», συμπλήρωσε.