Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

Με τελεφερίκ στην Ανω Πόλη

Τελεφερίκ που θα ενώνει το κέντρο της πόλης με την Ανω Πόλη βάζει στα σχέδιά του ο δήμος Θεσσαλονίκης. 

Το φιλόδοξο σχέδιο παρουσιάστηκε μεταξύ άλλων στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού
συμβουλίου Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της έγκρισης του τεχνικού προγράμματος του δήμου για το 2013, που ανέρχεται σε 41,2 εκατ. ευρώ (αύξηση κατά 12,5 εκατ. ευρώ σε σύγκριση με το 2012).

Οπως εξήγησε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Αστικού Σχεδιασμού, Πολεοδομίας και Δικτύων, Ανδρέας Κουράκης, στο πλαίσιο της συνεργασίας του δήμου με το ΑΠΘ, προτάθηκε η δημιουργία ενός δικτύου τελεφερίκ, κόστους 10 - 15 εκατ. ευρώ, που θα ενώνει τον Πύργο Τριγωνίου με το πάρκο της ΧΑΝΘ ή με την περιοχή των Αρχαιολογικού και Βυζαντινού Μουσείων. «Οσο κι αν ακούγεται φιλόδοξο, το σχέδιο είναι εφικτό από κατασκευαστικής άποψης. Η δυσκολία έγκειται στο να καταφέρουμε να πάρουμε τις απαραίτητες εγκρίσεις και τις αδειοδοτήσεις», τόνισε ο κ. Κουράκης. 

Το τελεφερίκ, αλλά και η μελέτη για το κτίριο του αποτεφρωτηρίου που πρόκειται να δημιουργηθεί στα κοιμητήρια Αναστάσεως του Κυρίου, είναι δύο νέες «προοπτικές» που ανοίγονται για τη Θεσσαλονίκη, μέσα από το σχεδιασμό της διοίκησης του δήμου. «Επιδιώκουμε τη ριζική αλλαγή του αναπτυξιακού προτύπου που είχε επιβληθεί τις τελευταίες δεκαετίες στην πόλη μας, με την απόλυτη κυριαρχία του αυτοκινήτου έτσι ώστε η Θεσσαλονίκη να γίνει μια σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη.

Καθιερώσαμε τη βιώσιμη κινητικότητα, τη βιοκλιματική αρχιτεκτονική και αναπτύξαμε τις πεζοδρομήσεις στον πολεοδομικό ιστό της πόλης. Θα ακολουθήσουμε την πορεία αυτή με συνέπεια, καθώς είναι ο μόνος τρόπος να βελτιώσουμε το αστικό περιβάλλον, να αναβαθμίσουμε την ποιότητα ζωής και παράλληλα να δώσουμε μια αναπτυξιακή προοπτική στην πόλη», τόνισε ο κ. Κουράκης.

Πηγή Αγγελιοφόρος


http://www.cityportal.gr/