Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Η ΠΕ ΠΙΕΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ PHILOXENIA

Μας το έστειλε η Π.Ε.ΠΙΕΡΙΑΣ..... Ευχαριστούμε πολύ
  Συμμετοχή της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας στην 28η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού PHILOXENIA μέσα από ενιαίο περίπτερο της Π.Κ.Μ.
Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, με εκθεσιακό χώρο στην καρδιά της 28ης Διεθνούς Τουριστικής Έκθεσης «PHILOXENIA 2012», υποδέχθηκε και
φιλοξένησε από 22 έως 25 Νοεμβρίου 2012 ιδιώτες και επιχειρηματίες από όλη την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό, προβάλλοντας το τουριστικό προϊόν της Πιερίας.

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κα Σοφία Μαυρίδου ανέλυσε την προοπτική ανάπτυξης και προώθησης του τοπικού τουριστικού προϊόντος σε καινούργιες, διεθνείς αγορές αλλά και την προσέλκυση περισσότερων Ελλήνων τουριστών να γνωρίσουν το μαγευτικό τόπο του Ολύμπου και της Πιερίας.

Την ανάγκη για διεπαγγελματική σύνδεση του τουριστικού προϊόντος της Πιερίας με όλους τους τοπικούς παραγωγικούς τομείς, οι οποίοι ο καθένας ξεχωριστά αλλά και όλοι μαζί σε συνεργασία θα δημιουργήσουν ένα ξεχωριστό, ποιοτικό τουριστικό προϊόν, τόνιζε κατά την καθημερινή και πολύωρη παρουσία της στην έκθεση, η κα Σοφία Μαυρίδου.
 Πρέσβειρα του τοπικού τουριστικού προϊόντος της Πιερίας αλλά και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας αναδείχθηκε από τα περιφερειακά ΜΜΕ, η αντιπεριφερειάρχης Πιερίας αναδεικνύοντας την πολυδιάστατη εικόνα της Πιερίας που αφορά τον θεματικό τουρισμό (θρησκευτικό, προσκυνηματικό, αρχαιολογικό, φυσιολατρικό, περιπατητικό, περιηγητικό, σχολικό, πολιτιστικό, κλπ).

Η αντιπεριφερειάρχης Πιερίας επεσήμανε ότι στην φετινή τουριστική έκθεση επιλέχθηκε ως κεντρική αφίσα του περιπτέρου της ΠΕ Πιερίας να απεικονιστούν οι σπουδαιότεροι πόλοι τουριστικής ανάπτυξης περιοχής. Με τον Όλυμπο, ως παγκόσμιο band name, με τη λειτουργία του ανανεωμένου χιονοδρομικού στο Ελατοχώρι, τις ακτές των 70 και πλέον χιλιομέτρων που είναι το ανατολικό όριο της Πιερίας, το κάστρο του Πλαταμώνα, τους υγροτόπους της βόρειας Πιερίας αλλά και το Μοναστήρι του Αγίου Διονυσίου στον Όλυμπο, ως αντιπροσωπευτικά σημεία τουριστικής έλξης με τη μεγαλύτερη αναγνωρισιμότητα.
 Με ιδιαίτερη χαρά ανταποκρίθηκε η Υπουργός Τουρισμού, κα Όλγα Κεφαλογιάννη στο επίσημο κάλεσμα της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας να επισκεφτεί το περίπτερο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και ειδικότερα το stand της Περιφερειακής Ενότητας ΠΙΕΡΙΑΣ.

Κατά την παραμονή της η Υπουργός Πολιτισμού, δεσμεύθηκε να ενημερωθεί αναλυτικά από την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, κα Σοφία Μαυρίδου, αλλά και να στηρίξει κατά το δυνατόν καλύτερα όλες τις προσπάθειες της ΠΕ Πιερίας σε συνεργασία με τους τοπικούς τουριστικούς φορείς για την ανάδειξη των τουριστικών προορισμών της Πιερίας, τα συγκριτικά τους πλεονεκτήματα. Εντυπωσιασμένη έμεινε επίσης και από την επίδειξη της νέας διαδραστικής – διαδικτυακής εφαρμογής (roll maps) που αναπτύσσεται με πρωτοβουλία της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας προσθέτοντας ένα ακόμα σύγχρονο όπλο στην τουριστική φαρέτρα της Πιερίας.
 Σημείο συνάντησης έγινε το περίπτερο της ΠΕ Πιερίας για όλους τους τοπικούς τουριστικούς φορείς και τους επιχειρηματίες που πλαισίωσαν τα στελέχη της Περιφερειακής Ενότητας και εφαλτήριο για γόνιμες επαγγελματικές συζητήσεις.

Προσεγγίσεις από εκπροσώπους επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον τομέα παροχής υπηρεσιών τουρισμού (κατάλυση, εστίαση, μεταφορές) καταγράφηκαν έτσι ώστε να ενισχυθούν και με την υποστήριξη της ΠΕ Πιερίας, οι συνεργασίες ανάμεσα σε επαγγελματίες όλων των παραγωγικών τομέων της τοπικής οικονομίας, με έμφαση στον τομέα της πρωτογενούς παραγωγής και της μεταποίησης των αγροτικών προϊόντων.

Έντονο καταγράφηκε το ενδιαφέρον από πλήθος επισκεπτών για τους τουριστικούς προορισμούς της Πιερίας, με επίκεντρο όχι μόνο τις χειμερινές αποδράσεις (π.χ. Ελατοχώρι, παλιοί παραδοσιακοί οικισμοί Ολύμπου και Πιερίων) αλλά και τους θαλασσινούς καλοκαιρινούς προορισμούς.

Ο θεματικός τουρισμός καθώς και οι εναλλακτικές πολυδραστηριότητες που μπορούν να αναπτυχθούν στην Πιερία, κερδίζουν συνεχώς νέους οπαδούς από διαφορετικές ομάδες τουρισμού (π.χ. σχολεία για εκπαιδευτικές εκδρομές, νέους, σωματεία, κλπ) και υπόσχονται ανάκαμψη στην τοπική οικονομία.