Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Μπατζελή: Να θέσει θέμα ηγεσίας ο Βενιζέλος – Ψυχάρης: Στο ΥΠΟΙΚ υπάρχουν χαρτογιακάδες

Θέμα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ έθεσε το στέλεχος του κόμματος Κατερίνα Μπατζελή μιλώντας στον ΣΚΑΪ. 

Στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να τεθεί και θέμα ηγεσίας, αλλά θα πρέπει να το θέσει
μόνος του ο κ. Βενιζέλος καθώς δεν προβλέπεται στο καταστατικό δήλωσε η κ. Μπατζελή. «Αν θέλει να τιμήσει και να ισχυροποιήσει τη θέση του να θέσει ο ίδιος θέμα αρχηγίας» τόνισε.

Η κ. Μπατζελή χαρακτήρισε ως προαναγγελθείσα και αναμενόμενη την πολιτική κίνηση Λοβέρδου. «Ένας χώρος σαν το ΠΑΣΟΚ που βάλλεται από όλες τις πλευρές πρέπει να κρατήσει την ενότητα όχι στα λόγια αλλά και στην πράξη. Ο πολιτικός λόγος και η συμπεριφορά όλων μας θα πρέπει να είναι συνθετικός» τόνισε. 
Τόνισε ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στην ΚΟΕΣ εξέφρασε την αντίθεσή του σε ορισμένους που βάλλουν κατά της ενότητας του ΠΑΣΟΚ. 

Από την πλευρά του,
 αναφερόμενος στο φορολογικό, ο βουλευτής της ΝΔ Ανδρέας Ψυχάρης έκανε λόγο για χαρτογιακάδες στο υπουργείο Οικονομικών που δεν έχουν αίσθηση του περιβάλλοντος. «Ο κάθε πολιτικός προϊστάμενος να εξετάζει τους υφισταμένους που έχει και αν χρειάζεται να τους αλλάζει» τόνισε.

«Περιμένω από τους γραφειοκράτες να προτείνουν ένα φορολογικό σύστημα που φορολογεί αυτούς που βγάζουν, και πάταξη της φοροδιαφυγής, μέχρι στιγμής δεν έχω δει τίποτε που να αντιμετωπίζει τη φοροδιαφυγή. Δεν μπορώ να βλέπω μέτρα που χτυπάνε τους αδύναμους. Δεν εισπράττεται φόρος σε κάποιον που δεν έχει να πληρώσει» σημείωσε χαρακτηριστικά. 

«Δεν χρειαζόταν να παρέμβει ο Σαμαράς για το φορολογικό» δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ Νίκος Τσούκαλης. Τόνισε ότι αυτά που βιώνουμε είναι τα παρεπόμενα ενός πολιτικού συστήματος που πληρώνουμε σήμερα. 

Για το φορολογικό δήλωσε ότι οι μηχανισμοί του ΥΠΟΙΚ λειτουργούσαν σε ένα δοκιμαστικό σωλήνα, και έκανε λόγο για ιδεολογικοπολιτικές διαφορές μεταξύ των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση και φάνηκαν έντονα στο θέμα αυτό.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Τσούκαλης ζήτησε να κηρυχθεί αμείλικτος πόλεμος στην φοροδιαφυγή. «Αν το αρμόδιο τμήμα του ΣΔΟΕ είχε 20 υπαλλήλους για τα σκάφη από τις εισροές φόρων θα είχαμε έσοδα 100 εκατ. ευρώ» παρατήρησε. «Η είσπραξη προϋποθέτει εντοπισμό» υπογράμμισε.

Σημειώνεται ότι οι Νέοι Φάκελοι ανοίγουν με την πρώτη εφ' όλης της ύλης συνέντευξη του υπουργού ΟικονομικώνΓιάννη Στουρνάρα απόψε στις 23.15 στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

skai.gr