Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

ΑΝΝΑ ΜΑΝΗ-ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ: ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ».

Μας το έστειλε το πολιτικό της γραφείο..... Ευχαριστούμε πολύ 

Στις 11-12-2012 συνεδρίασε η ειδική μόνιμη επιτροπή Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής, στην οποία η κ. Μάνη-Παπαδημητρίου είναι μέλος,
όπου συζητήθηκε μεταξύ άλλων και το επίκαιρο θέμα του προγράμματος «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ κατ΄ οίκον». Το παραπάνω πρόγραμμα παρέχει κίνητρα στους πολίτες, προκειμένου να βελτιώσουν την ενεργειακή απόδοση του σπιτιού τους, εξοικονομώντας χρήματα και ενέργεια και αυξάνοντας την αξία του.
 Η κ. Μάνη-Παπαδημητρίου επεσήμανε την αδυναμία ένταξης στο παραπάνω πρόγραμμα μεγάλου αριθμού πολιτών της ελληνικής περιφέρειας, αγροτικών και κυρίως ορεινών περιοχών,  εξαιτίας έλλειψης τίτλων κυριότητας των κατοικιών τους. Πρότεινε μάλιστα να υπάρξει σχετική ρύθμιση, που θα επιλύσει το πρόβλημα με άλλους ενδεδειγμένους τρόπους. Τόνισε, τέλος, ότι είναι άδικο να μην ενταχθούν στο παραπάνω πρόγραμμα πολίτες, που πληρούν τις λοιπές προϋποθέσεις αλλά στερούνται τίτλων κυριότητας.
Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής απάντησε ότι πρόκειται για ένα θέμα, που ήδη απασχολεί το αρμόδιο τμήμα του υπουργείου και διερευνώνται λύσεις.